вівторок, 13 січня 2015 10:46

Безкінечні сніги та стада оленів - повсякденне життя чукчів в унікальних фотографіях
13

Фото: Джиммі Нельсон

Сьогодні пропонуємо вам ознайомитися з життям та побутом чукчів - одного з корінних народів північного сходу Азії. Американський фотограф Джиммі Нельсон кілька місяців прожив серед цього народу і зробив цілу низку унікальних кадрів.

Чукчі - нечисленний корінний народ крайнього північного сходу Азії (півострів Чукотка), розкиданий на величезній території в Російській Федерації; від Берингового моря до річки Індігірки і від Північного Льодовитого океану до річок Анадир і Анюй.

Чукчі поділялись на оленних — тундрових кочових оленярів (самоназва чаучу — "оленна людина") і приморських — осілих мисливців на морського звіра (самоназва анкалин — "береговий").

Оскільки території розселення чукчів знаходилися на далекій півночі, далеко від основних магістралей та промислових центрів, це дозволило чукчам зберегти свою традиційну культуру.

Зараз ви читаєте новину «Безкінечні сніги та стада оленів - повсякденне життя чукчів в унікальних фотографіях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути