вівторок, 26 серпня 2014 10:38

Архів підпілля ОУН Хмельниччини реставрують та оприлюднять

Автор: cdvr.org.ua
  Знайдені документи
Знайдені документи

Центр досліджень визвольного руху почав реставрацію знайдених закопаними в лісі на Хмельниччині документів ОУН, які потім оцифрують і оприлюднять.

В Архів Центру досліджень визвольного руху передали знайдений на Хмельниччині архів підпілля Організації українських націоналістів Кам'янець-Подільського району. Після проведення реставрації документи оцифрують, опишуть та викладуть у вільний доступ.

Автор: cdvr.org.ua
  Андрій Усач за роботою над архівом
Андрій Усач за роботою над архівом

Молочний бідон з документами знайшли закопаним під землею на краю лісу, неподалік від дороги між селами Кадиївці і Залісся Кам'янець-Подільського району.

Як розповіла Наталя Ярова, яка передала знахідку до архіву ЦДВР, взимку 2012 року його випадково виявили місцеві мешканці: "Двоє кам'янчан натрапили на заглиблення в землі, в якому помітили фрагмент якогось предмета. Коли відкопали, виявилось, що то великий молочний бідон. У верхній частині він був тісно запакований відрізами нового полотна і кольорової тканини. Їх витягли і залишили в лісі, бо були вогкі й погано пахли. Всередині бідону був невеликий пакунок з паперами, як виявилось — це документи ОУН".

Зараз ви читаєте новину «Архів підпілля ОУН Хмельниччини реставрують та оприлюднять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути