понеділок, 18 березня 2013 17:23

Археологи знайшли сліди битви єгиптян з гіксосами

Автор: Фото: english.ahram.org.eg
 

Група єгипетських археологів під час розкопок в Тель-Хабуа за 3 км на схід від Суецького каналу виявила декілька адміністративних будівель, датованих часом вторгнення в Єгипет гіксосів, повідомляє Ahram Online.

Кожна з будівель являла собою двоповерхову споруду з глинобитної цегли, що мала велику кількість кімнат. Усередині внутрішніх двориків було виявлено кілька поховань людей і тварин. У ході дослідження скелетів на них були знайдені сліди від попадання стріл або списів.

"Відкриття свідчить про те, що сутички між гіксосами і армією фараона Яхмоса I (1550-1525 рр. до н.е.) були кровопролитними і нещадними", - говорить міністр у справах старожитностей Єгипту Мохамед Ібрагім.

Автор: Фото: english.ahram.org.eg
 

Археологи також розкопали велику кількість комор для зберігання зерна, датованих періодом правління Тутмоса III і Рамзеса II. Комори могли зберігати більше 280 т зерна, що свідчить про велику чисельність єгипетської армії, яка знаходилася у той час в Тель-Хабуа.

За словами археологів, також були знайдені залишки спалених будівель, що підтверджує записи на папірусі Ринда, які оповідають про велику пожежу, що спалахнула під час битви армії Яхмоса I з гіксосами.

Зараз ви читаєте новину «Археологи знайшли сліди битви єгиптян з гіксосами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути