пʼятниця, 19 квітня 2013 13:21

Археологи вивчають під водою "ворота" Єгипту

Автор: Фото: archae.ru
  Підводні археологічні дослідження
Підводні археологічні дослідження

У давнину гавань міста Геракліон, як називали його в Стародавній Греції, слугувала воротами в Єгипет. На даний момент її вивчають співробітники Оксфордського центру морської археології спільно з Міністерством Старожитностей Єгипту.

Під час досліджень археологи виявили близько 64 затоплених суден віком від 8 до 2 ст. до н.е. Як вважають вчені, деякі з них були спеціально затоплені. Дослідники говорять, що багато зі знайдених кораблів знаходяться в прекрасному стані. Виявлено так само близько 700 стародавніх якорів. Науковці говорять, що це одна з найбільших колекцій морської справи давніх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Судані археологи знайшли 35 пірамід для бідняків

У давнину в гавані Геракліона перевантажували судна, які прибули в Єгипет для подальшого перевезення їх по Нілу. Крім кораблів під водою були знайдені монети, афінські торгові ваги, статуї єгипетських богів, таких як Осіріс, Ісіда і Гор.

"Геракліон відігравав важливу роль в торгівлі східного Середземномор'я, так як це місто було першою зупинкою для іноземних купців на єгипетському кордоні", - сказав Ванн дер Уїлт з Оксфордкого університету.

Зараз ви читаєте новину «Археологи вивчають під водою "ворота" Єгипту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути