середа, 08 липня 2015 15:35

Японські археологи знайшли монгольський корабель ХІІІ століття

Біля берегів Японії біля острова Такасіма археологи знайшли затоплений корабель XIII століття. Військове судно входило до складу монгольської армади, яку очолював онук Чингісхана хан Хубілай.

Автор: supreme2.ru
 

"Ми успішно ідентифікували два судна, які залишилися від монгольської навали. Ми очікуємо, що подальші дослідження допоможуть відкрити ще більше затонулих монгольських кораблів", - розповів глава дослідження Йошифумі Ікеда з Університету Рюкю.

Ідентифікувати корабель допомогли артефакти, знайдені на місці аварії корабля: керамічні вироби, порцелянові чаші, залізний посуд і останки черепиці. Ці знахідки датуються XII і XIII століттями. Про те, що судно належало монголам, говорить також форма і структура корабля.

Останки бойового судна мають розміри 12 м в довжину і 3 м в ширину. Це вже другий корабель, який брав участь у вторгненні монголів до Японії, який вдалося знайти. Перше судно було знайдене в 2011 році.

"Вивчаючи місце катастрофи, ми сподіваємося дізнатися більше про матеріали, які використовувалися монголами 730 років тому, а також про технології кораблебудування", - зазначив Ацуюкі Наката з ради освіти міста Мацуура.

Монгольський хан Хубілай, засновник монгольської держави Юань, двічі намагався вторгнутися до Японії з великим військом, проте обидва рази в 1274 і 1281 роках монголів зупинили сильні тайфуни.

Зараз ви читаєте новину «Японські археологи знайшли монгольський корабель ХІІІ століття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути