середа, 04 червня 2014 16:40

Американець незаконно вивіз з Монголії скелет тиранозавра вартістю 1 мільйон доларів

Автор: delate.info
 

У США співробітники правоохоронних органів затримали зловмисника, який намагався провезти скелет тиранозавра, який був проданий за мільйон доларів на нью-йоркському аукціоні. За контрабанду він отримав 3 місяці в'язниці.

Американець провіз залишки давньої тварини через Великобританію. При цьому контрабандист збрехав, що виявив залишки на території саме їх держави. Також він не оприлюднив їх справжню вартість, "оцінивши" їх всього в 15 тисяч доларів.

Кістки прадавнього тиранозавра виявили археологи в монгольській пустелі Гобі, а їх остаточна вартість на аукціоні склала трохи більше мільйона доларів. У свою чергу монгольський уряд оспорив угоду, за якою кістки були продані.

В результаті знахідка повернулася в країну, де її знайшли. Череп і скелет давнього хижака збереглися в непоганому стані. Були знайдені три чверті кісток тулуба, хоча найчастіше показник знахідок такого типу не більше половини.

Зараз ви читаєте новину «Американець незаконно вивіз з Монголії скелет тиранозавра вартістю 1 мільйон доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути