четвер, 26 травня 2016 15:10

Як "німецькі жуки" розповсюдилися по світу - фотографії
8

Фото: http://bigpicture.ru/

У 1934 році Адольф Гітлер задумав забезпечити кожну німецьку родину моторизованим засобом пересування і найняв автоконструктора Фердинанда Порше для створення "народного автомобіля", який так і назвали - Volkswagen.

Такий автомобіль повинен був перевозити сім'ю з п'яти осіб зі швидкістю 100 км / год, при цьому витрачаючи літр бензину на кожні 13,6 км, а також бути недорогим в обслуговуванні і заміні деталей. Повідомляє "Новости в фотографиях."

26 травня 1938 Гітлер власноруч заклав камінь у будівництво заводу в Вольфсбурзі для масового виробництва автомобілів, проте під час Другої світової війни на ньому проводилася військова автотехніка. Після завершення війни, в 1945 році, майору Британської армії Айвану Херста було доручено взяти на себе управління зруйнованим заводом. Він переконав британські війська замовити 20 тисяч автомобілів, і незабаром завод вже виробляв 1000 автомобілів на місяць. Тоді ж Volkswagen стали називати "Жуками" за їх округлий зовнішній вигляд.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Як виглядали відомі світові пам'ятки на самому початку - фотографії

У наступні десятиліття виробництво "Жуків" стрімко зростало. Вони стали одним з найпопулярніших і відомих автомобілів в світі. У 2003 році, коли останній "Жук" зійшов з конвеєра, їх було вироблено понад 21,5 мільйона.

Зараз ви читаєте новину «Як "німецькі жуки" розповсюдилися по світу - фотографії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути