понеділок, 10 лютого 2014 02:09

У Вінниці вшанували 95-ту річницю надання місту статусу тимчасової столиці УНР
13

Фото: Фото: Аріна Кантоністова

Товариство "Історія Вінниці" спільно з історичними реконструкторами Вінниці та Кам"янець-Подільського провели оригінальну акцію "Столичний трамвай".

Організатори орендували ретро-вагон, в який запросили усіх охочих. Зустрічали та веселили пасажирів в ідентичній формі бійців Дієвої Армії Української Народної Республіки (УНР). Свято приурочили до 95-річниці, коли Вінниці надали статус тимчасової столиці УНР.

"Людям проводимо історичні екскурси. Загалом, йдеться про шматок лютого 1919 року. Про перебування у Вінниці Симона Петлюри. Про те, як Вінниця тричі ставала тимчасовою столицею УНР. З вагону старовинного трамваю також зробили музей. Прикрасили фотографіями, документами тогочасної епохи. Самі хлопці — живі статуї, можуть розповісти про деталі своїх уніформ. Одночасно і про бойові шляхи тодішніх вояків. Ну, а я, узагальнюючи, власне, як історик, говорю про якусь специфіку нашого столичного статусу", - розповів організатор Олександр Федоришен з товариства "Історія Вінниці".

Трамвай цілу робочу зміну рухався за звичайним маршрутом: Барське шосе-Залізничний вокзал. Пасажирів підбирали та висаджували на класичних зупинках. Грошей за проїзд не брали.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці вшанували 95-ту річницю надання місту статусу тимчасової столиці УНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути