вівторок, 31 березня 2015 16:22

"Я повернусь до тебе навіть після смерті" - 22 роки тому загинув син Брюса Лі Брендон
15

Фото: ex.ua

31 березня 1993 року під час зйомок епізоду фільму "Ворон" був застрелений син Брюса Лі, американський актор 28-річний Брендон Лі. Зйомки фільму відбувалися пізно вночі. Він грав роль рок-музиканта. За сценарієм, у фінальній сцені в героя Брендона мав стріляти лиходій, якого грав Майкл Массі. За цим спостерігали близько 100 глядачів. У Брендона був пристрій, який в потрібний момент мав зімітувати звук вистрілу пістолета. Все спрацювало за планом. Сцену було знято, але Брендон продовжував лежати. На знімальному майданчику зрозуміли: щось трапилося. Лікарі виявили на тілі актора рану, яка виявилася смертельною.

Брендон Лі народився 1 лютого 1965 році в штаті Каліфорнія в сім'ї актора і майстра бойових мистецтв Брюса Лі та вчительки Лінди Емері. Коли батько побачив новонародженого сина, сказав, що "Брендон єдиний білявим та блакитнооким китайцем у Каліфорнії״. Через три роки у Брюса і Лінди народилася дочка Шенон. З самого малечку батько вчив сина бойовим мистецтвам. У 5 років Брендон вмів ходити на руках, у стрибку діставав до батькового підборіддя.

Через три роки Брюса Лі не стало. Він помер теж під час зйомок за дивних обставин. 20 липня 1973 року в Гонконзі відпрацьовували чорновий варіант фільму "Ігри смерті". Під вечір Брю Лі з іншим актором Раймондом поїхали на квартиру акторки Бетті, яка виконувала одну головних ролей. За столом обговорювали деталі зйомок. Брюс поскаржився на головний біль. Бетті дала йому таблетку аспірину, яку їй прописав лікар. О восьмій вечора актор відчув себе зле і пішов у спальню. Згодом заснув і більше не проснувся. Брюсу Лі було 32 роки. Експертиза виявила набряк мозку, який виник внаслідок реакції організму на компоненти таблетки. Під час прощальної церемонії зібралося понад 25 тисяч прихильників актора. Брюс лежав в улюбленому китайському костюмі з фільму "Острів Дракона". Процесія переросла в демонстрацію. Деякі дівчата давали обітницю безшлюбності, було навіть кілька самогубств. Поховали Брюса Лі в Сіетлі на березі озера Вашингтон, були присутні лише рідні і друзі. Журналісти і рідні актора звинувачували в смерті мафію, яка не змирилася, що Брюс відмовив виплачувати данину.

Після втрати батька у Брендона почалося інше життя. Кілька разів через погану поведінку його відраховували із школи. Хоч насправді він не був хуліганом. Обожнював шахи, покер, пінг-понг, любив читати й музику. Після закінчення школи вирішив стати актором. До "Ворона" зіграв у семи фільмах.

У 25 років Брендон почав зустрічатися із брюнеткою Елізою Хаттон, помічником режисера. Закохався в неї з першого погляду. Коли у сценаріях фільмів були любовні сцени, просив режисерів не експериментувати. Пояснював, не уявляє поряд із собою нікого іншого, окрім своєї Елізи. Так само було із фільмом "Ворон". Цей драматичний сценарій Брендон прочитав за півроку до зйомок. Герой Брендона прибув із небуття, щоб помститися за вбивство своєї подруги. Стосунки молодої закоханої пари йому нагадували їхні з Елізою. Якось в одному інтерв'ю зізнався, якби він так само загинув, як його герой, то неодмінно захотів би вернутися до Елізи. Зйомки фільму тривали три місяці і мали закінчитися до 1 квітня. В період зйомок Еліза завжди була поряд з Брендоном, паралельно займалася підготовкою до їхнього весілля. Церемонію мали провести під час заходу сонця в Мексіці 17 квітня. Брендон дуже цього чекав.

Остання роль у "Вороні" була пов'язана із багатьма небезпечними трюками. В ніч на 30 березня Брендон відвідав оздоровчий клуб і відразу поїхав на зйомки. Знімали сцену, де герой Брендона гине від руки лиходія. Актор мав стомлений вигляд. Зйомки відбувалися на холоді під дощем. Брендон був у гримі чорно-білої маски смерті, роздягнутий і босий. Коли дощ перестав, тремтячих акторів поливали водою. В якийсь період почалося відбуватися щось неймовірне: ледь не загинув від електричного струму працівник, раптово почався неймовірний ураган, який пошкодив дороге обладнання.

Еліза в ці дні гостювала у подруг. 30 березня, за кілька годин до трагедії, розмовляла з Брендоном по телефону. Сказала, що вже готовий його костюм від Армані і їхні обручки. Їхнє весілля було заплановане на 17 квітня. Після зйомок Брендон хотів взяти тривалу відпустку, щоб провести її з Елізою.

1 квітня близько першої ночі до Елізи подзвонив найкращий друг Брендона Джеф, який на зйомках відповідав за трюки. Повідомив, що Брендон тяжко поранений. Еліза спочатку це сприйняла як першоквітневий жарт, перепитала, це Брендона ідея. Джеф відповів, що Брендон дійсно перебуває в лікарні в тяжкому стані. Еліза прилетіла першим рейсом. Була в паніці, передчуваючи щось жахливе. Разом з Джефом приїхала в лікарню о 12.00. Брендон був у комі. В такому стані він перебував відразу після пострілу. Лікар сказав, що шансів на життя немає. За годину Брендон помер. Еліза знайшла в собі сили подзвонити матері Брендона Лінді. Згадувала, що якось вони з Брендоном переглядали документальний фільм про Брюса Лі. Вона помітила, що в той момент йому хотілося бути поряд з батьком, в його обіймах. Нестачу батькової любові він відчував завжди, хотів поповнити її зі своїм майбутнім сином.

3 квітня 1993 року на похоронах Брендона Лі були лише знайомі і близькі. Поховали актора в весільному костюмі. Могила знаходиться біля батькової, на місці, де мала бути його мати Лінда. Причиною смерті назвали безперервний внутрішній крововилив. Виявилося, що під час підготовки револьвера, не були прийняті міри безпеки. І поміж холостими патронами виявився справжній. А сам Брендон був без кулепробивного жилета, попри те, що в нього мали стріляти з невеликої відстані. Після трагедії ходили чутки, що навіть через 20 років китайська мафія помстилася Брюсу Лі.

Зараз ви читаєте новину «"Я повернусь до тебе навіть після смерті" - 22 роки тому загинув син Брюса Лі Брендон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути