понеділок, 07 березня 2016 16:40

80 років тому гітлерівці почали переділ Європи

80 років тому гітлерівці почали переділ Європи
Epostour

7 березня 1936 року німецькі збройні сили порушивши Версальський договір і Локарнські угоди зайняли демілітаризовану Рейнську область. Цим було покладено початок територіальному переділу Європи і фактично перекреслено рішення Версальського договору, підписаного за результатами Першої світової війни.

На світанку 19 піхотних батальйонів німецької армії і кілька військових літаків були перекинуті в Рейнську область. Вони досягли Рейну в 11 годині ранку, і три батальйони переправились на західний берег. Незважаючи на це, французи, які були здатні за кілька днів мобілізувати до ста дивізій, не перетнули кордон Рейнської області.Лише в 1970-х роках стало відомо, що Франція залишилась бездіяльною перед загрозою війни через глибоку економічну кризу і елементарну відсутность коштів на проведення військових дій - повідомляє сайт "Цей день в історії".

Франція обмежилась декларацією, в якій в найсильніших виразах засудила введення німецьких військ в Рейнську область і натякнула на готовність до війни, хоча всі зусилля були направлені на те, щоб домогтися від Великої Британії зобов'язання зіграти роль "умиротворителя". Проте уряд Британії видав лише загальну заяву, в якій безпека Британії пов'язувалася з безпекою Франції.

У 1933 році канцлером Німеччини став Адольф Гітлер, а наступного - його Націонал-соціалістська партія здобула всю повноту влади в країні. У 1935 році Гітлер у односторонньому порядку денонсував Локарнські угоди, і у березні 1936 року німецькі війська зайняли Рейнську область. Спочатку це планувалось зробити в 1937 році, проте підписання Франко-радянського пакту про взаємодопомогу дозволили Гітлеру прискорити події - він подав свої дії як захисну ініціативу проти "оточення" ворожими державами.

Зараз ви читаєте новину «80 років тому гітлерівці почали переділ Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути