пʼятниця, 24 жовтня 2014 13:45

24 жовтня, але 85 років тому, стало найчорнішим днем американської економіки

24 жовтня, але 85 років тому, стало найчорнішим днем американської економіки
Натовп перед біржею на Уолл-Стріт. 24 жовтня 1929 року.

Сьогодні, 24 жовтня - 85-а річниця так званого Чорного четверга - дня катастрофічного падіння фондових індексів у США 1929 року.

Цей день ознаменував початок біржового краху на Нью-Йоркській фондовій біржі. Курси акцій почали падати вже через годину після відкриття сесії, а до обіду продаж акцій нагадувала паніку. Акції деяких компаній не можна було продати навіть за 1 цент.

Чорний понеділок і Чорний вівторок стали ланцюжком біржового краху, також відомого як крах Уолл-стріт, який, у свою чергу став початком Великої Депресії. Панічний розпродаж акцій призвів до падіння вартості в середньому на 90%, за "чорний" тиждень біржової паніки ринок втратив близько 30 мільярдів доларів - більше, ніж уряд США витратив за час Першої Світової війни.

Нагадаємо, що настільки масштабному краху фондового ринку, що залишив свій відбиток на історії не тільки США, але і всього світу, передував спекулятивний бум середини двадцятих років.

Постійне зростання попиту серед мільйонів американців стало причиною зростання цін на акції, що призвело до створення на ринку так званої бульбашки, що луснула 24 жовтня 1929 року.

Зараз ви читаєте новину «24 жовтня, але 85 років тому, стало найчорнішим днем американської економіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути