вівторок, 19 серпня 2014 11:00

16-метровий військовий корабель вікінгів виявили в США

Автор: worldnewsdailyreport.com
 

Група добровольців, що проводила очистку річки Міссісіпі, виявила залишки стародавнього корабля. Прибулі на місце археологи з Університету Мемфіса дійшли висновку, що перед ними кнорр (один з типів дерев'яних кораблів) вікінгів.

Сильно пошкоджений корабель був виявлений недалеко від місця злиття річок Вольфа і Міссісіпі. Довжина судна обчислюється 16 метрами. Його корпус здатний піднімати на борт вантаж 24-28 тонн.

Автор: worldnewsdailyreport.com
  цей меч був зламаний, можливо після насильницького бою
цей меч був зламаний, можливо після насильницького бою

Вікінги використовували кнорри як військові судна. Цей тип кораблів будували жителі Скандинавії та Ісландії. Спеціальна конструкція кноррів дозволяла здійснювати на них плавання по холодним водам Атлантичного океану. За один день кнорр міг пройти до 120 кілометрів. Екіпаж корабля становив 20-30 чоловік.

Радіовуглецевий аналіз судна, виявленого недалеко від Міссісіпі, показав, що кнорр вікінгів датується періодом між 990 і 1050 роками нової ери. Знахідка стала ще одним доказом того, що задовго до Колумба європейці відвідували Американський континент.

Археологи мають намір продовжити розкопки в цьому регіоні з метою виявлення нових артефактів, які належали скандинавським воїнам.

Зараз ви читаєте новину «16-метровий військовий корабель вікінгів виявили в США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути