середа, 17 грудня 2014 19:26

Щоб врятувати від лейкозу, 9-річній Софії Мицко пересадять кістковий мозок

Щоб врятувати від лейкозу, 9-річній Софії Мицко пересадять кістковий мозок

За своє життя відчайдушно бореться дев'ятирічна Софійка Мицко із містечка Золочів, що на Львівщині. Медики діагностували у неї важку хворобу – лейкоз. Коли дівчинка потрапила до лікарні дев'яносто відсотків клітин у кістковому мозку уже були злоякісними. Хвороба швидко прогресує, тож єдиний порятунок – термінова операція за кордоном. Повідомляє "ТСН".

Операція обійдеться сім'ї щонайменше у 100 тисяч євро, а таких коштів батьки не мають. Допоки батьки шукають гроші, дитина проходить інтенсивний курс хіміотерапії. Після цього її готуватимуть до пересадки кісткового мозку. З родичів у донори для Софійки ніхто не підходить, тож таку операцію можна зробити лише закордоном. Бо українське законодавство трансплантацію від не рідних донорів забороняє.

"Родинного донора дівчинка, на жаль, не має. Тому провести трансплантацію кісткового мозку, щоб досягнути повного одужання, ми в Україні не можемо. Шукаємо клініку для проведення трансплантації закордоном. Такі операції дуже високовартісні", - розповідає дитячий гематолог Ольга Трояновська.
Медики кажуть, часу для пошуку цієї суми не багато – близько двох місяців. Саме стільки часу є для пересадки кісткового мозку Софійки, аби не почалися незворотні зміни і дівчинка отримала шанс на повне одужання.

Реквізити для допомоги:
ПРИВАТБАНК Номер рахунку: 29244825509100 МФО: 305299 ЗКПО: 14360570 Призначення платежу: ДОПОМОГА ДЛЯ ЗАРАХУВАННЯ НА КАРТКУ: 4731 2171 0958 2773 Мицко Володимир Юрійович.
(096 955 40 54 батько).

Зараз ви читаєте новину «Щоб врятувати від лейкозу, 9-річній Софії Мицко пересадять кістковий мозок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути