пʼятниця, 15 квітня 2016 12:17

Понад 100 тис гривень щодня потребує 7-місячний Марко Муляр

На 28-му тижні народився Марко Муляр - син мандрівників та музикантів київського гурту "Фолькнери" Ярини Квітки та Володимира Муляра. Хлопчик з'явився у пологовому будинку австралійського Сіднея 8 квітня. Лікарі прогнозували пологи наприкінці червня.

"Планувала народжувати в Аргентині, куди ми мали продовжувати свою навколосвітню подорож, - говорить Ярина. - Але Марко захотів побачити світ раніше".

Хлопчик народився з вагою 1,1 кг та розміром 40 см. Зараз він в інкубаторі. Має там бути від одного до двох місяців. Кожен день утримання дитини в лікарні обходиться у 5 тис. 138 австралійських доларів - 101 тис. 500 грн. Також родина має заплатити 6 тис 099 доларів за чотири дні перебування Ярини в пологовому будинку, де їй зробили кесарів розтин.

"До 32-34 тижнів Марко не може самостійно мати сталу терморегуляцію, - продовжує жінка. - Не може без допомоги кофеїну дихати, не може їсти. В нього трубка через ніс в шлунок - так надходить молоко. Однак Марко рухливий і активний. Знає наші голоси й уважно слухає, як йому співаємо. Бо чув цього багато, коли ще був у мені".

Ярина та Володимир вирушили у навколосвітню подорож на велосипедах 1 жовтня 2014 року. 20 лютого цього року прибули до Сіднея. Далі мали вирушати до Аргентини.

"З народженням дитини плани їхати в Аргентину накрились. Маємо єдине бажання - віддати борг лікарні та забрати звідти дитину, - додає Ярина".

Зараз подружжя робить робочу візу, щоб працювати в Австралії та віддати лікарні борг. Охочі допомогти можуть переказувати кошти на картку "ПриватБанку" 5168755338742345, Муляр Володимир.

 
Зараз ви читаєте новину «Понад 100 тис гривень щодня потребує 7-місячний Марко Муляр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути