неділя, 29 листопада 2015 12:08

Зняти зубний біль допомагає прополіс і розчин соди

Зняти зубний біль допомагає прополіс і розчин соди
фото: dents4apple.narod.ru

У більшості людей хоча б раз у житті виникала ситуація, коли несподівано з'являвся вкрай неприємний зубний біль, а таблеток поряд не було. Тим більше, не було змоги звернутися до лікаря.

У таких ситуаціях на допомогу приходять перевірені засоби, які допоможуть полегшити зубний біль, а деякі – повністю й швидко його подолати. Але при використанні будь-якого способу позбавитись неприємних відчуттів, хворий зуб не стає здоровим. Тому в жодному разі не варто відтягувати візит до лікаря.

Зубний біль застає людей несподіваних місцях: в поїзді, у віддаленій сільській місцевості, на природі. Саме в таких ситуаціях часто виявляється, що таблеток поряд просто немає. На такий випадок корисно носити у сумці зубні краплі. Це доступний і відомий здавна засіб на рослинній основі продають в усіх аптеках, коштує він менше п'яти гривень.

Зубними краплями користуватись дуже просто. Їх крапають на вату, закладають до зуба, який болить. Біль минає швидко – за кілька хвилин, а то й менше. Але варто сказати, допомагають зубні краплі тільки тоді, коли зуб не запломбований. Простіше кажучи, біль минає в тому зубі, де є дірка. "Закритому" ж зубові краплі не допоможуть, бо не проникнуть усередину.

Зняти біль зуба багатьом допомагають содові полоскання. На склянку води розмішують 3 чайних ложки соди. Це знімає біль, але на деякий час. Частині пацієнтів допомагає 3-відсоткова спиртова настоянка прополісу. Деякі лікарі кажуть, що знеболює такий засіб не гірше за новокаїн. Купіть в аптеці пляшечку настонки. Злегка змочіть у настоянці вату, прикладіть до зуба. Біль мине за 5–10 хвилин.

Значно полегшити біль при набряку ясен можна за допомогою суміші меленої кориці з медом.

Для приготування суміші столову ложку натурального світлого меду треба ледь підігріти. Ні в якому разі не доводити до кипіння. По-перше, гарячий мед втрачає лікувальні особливості. А по-друге, при високий температурах стає канцерогеном. Тому мед має бути тільки ледь теплий. Тоді навпаки збільшує свій лікувальний ефект. У мед слід додати чайну ложку меленої кориці. Розмішайте до однорідності. Прикладіть до хворого зуба і тримайте якнайдовше.

Зараз ви читаєте новину «Зняти зубний біль допомагає прополіс і розчин соди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути