четвер, 15 грудня 2016 12:02

Вода у чистому вигляді організму не потрібна - дієтолог

Вода у чистому вигляді організму не потрібна - дієтолог
Фото: okovets.ru

Вживання чистої води варто замінити більш поживними напоями - соками чи бульйонами. Тоді рідина буде приносити користь організму.

У цьому переконаний дієтолог, блогер Борис Скачко.

"Чиста вода сама по собі організму не потрібна. Коли рідина приходить у систему травлення з борщем, молоком чи фруктовим соком, поживні речовини, що виробляються, потрапляють в кров та служать організму. Вода не належить до цитогонних засобів, тому травленню не сприяє. Навпаки невчасне пиття може зашкодити травленню", - каже дієтолог.

Не корисно пити чисту воду під час вживання їжі, бо це не дозволить перетравитися усій їжі, і поживні елементи залишать організм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фізкультура для вагітних зменшує біль під час пологів

"Вживати воду найкраще між прийомами їжі. Не тоді, коли ми вирахували по годинах. А на пустий шлунок. Після або до прийому їжі. Якщо ви з'їли важку їжу, як, наприклад, м'ясо свині, воно буде перетравлюватись довго. Тому, після нього можете пити воду через 4-5 годин. Так само, коли людина має виразку дванадцятиперсної кишки, у неї найшвидше травлення відбувається за півтори-дві години. Раніше цього часу пити чисту воду не треба", - розповідає Скачко.

Воду у вигляді супу, квасу, солодкого чаю чи молока людині корисно пити у великій кількості - по кілька літрів на день. Норма для дитини вагою 20 кілограмів - 1 літр рідини, для дорослих людей в залежності від ваги рекомендують пити до трьох літрів. Це сприяє розрідженню крові, активності серцево-судинної системи та доброму самопочуттю.

Зараз ви читаєте новину «Вода у чистому вигляді організму не потрібна - дієтолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути