понеділок, 09 листопада 2015 17:14

Вітаміни, яких найбільше не вистачає восени

Автор: kinderhouse.ru
 
Восени поступово зі звичного раціону харчування зникають натуральні вітаміни. Від чого страждає імунітет і з'являється стан постійної сонливості, зниження працездатності, дратівливості та поганого апетиту. Щоб осінній авітаміноз пройшов непомітно, потрібно розібратися яких саме вітамінів не вистачає. Існує думка-вигадка про те, що влітку можна запастися вітамінами на весь рік.

Для насичення організму необхідними вітамінами слід приймати близько чотирьохсот грамів фруктів і овочів в сирому вигляді.

Вітамін С

Цей вітамін сприяє поліпшенню роботи центральної нервової системи і захищає організм від інфекцій. А от нестача його відразу проявляється хронічною втомою, набряками і болем у суглобах, стоматологічними проблемами.

Постійно необхідний для людини, у великих кількостях міститься в: бобових, горіхах, насінні кунжуту і маку, квашеній капусті, свіжої зелені: петрушці, шпинаті, цитрусових, ківі, шипшині, обліписі, чорній смородині.

Вітамін А

Його більше в морквяному соку, ніж у самому овочі. Він зміцнює і підтримує в тонусі весь організм.

У великій концентрації міститься в: печінці, бринзі, вершковому маслі, сметані, сирі, морській капусті, брокколі, часнику, калині, моркві, солодкому перці, гарбузі, петрушці, салаті, шпинаті, селері.

Вітамін Е

Він сприяє підвищенню згортання крові, уповільненню старіння шкіри, запобігає утворенню тромбів. Брак цього вітаміну може призвести до безпліддя, м'язової слабкості, зниження гостроти зору.Його неможливо накопичити, а потрібно весь час поповнювати запаси. Підійдуть яблука і ожина.

Вітамін В

Дефіцит вітаміну В помітний при нехарактерною для вас блідості особи з регулярним утворенням мішків під очима, підвищеної дратівливості і поганої концентрації уваги. Ним багаті бобові, картопля, капуста. Вживаючи їх восени, ви зможете зміцнити імунітет, поліпшити розумові здібності.

Вітамін D

Взимку і восени природним шляхом складно накопичити, адже він виробляється під впливом сонячних променів. Через його нестачу може виникнути крихкість кісток, нервозність і депресія. Не шкодуйте часу для прогулянок в сонячні дні, накопичуючи вітамін D в організмі.Також потрібно в свій раціон включити сир, вершкове масло, морепродукти та рибу, вівсяну крупу і жовтки яєць.

Зараз ви читаєте новину «Вітаміни, яких найбільше не вистачає восени». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути