понеділок, 10 жовтня 2016 12:10

Учені порівнюють стрес з п'ятьма цигарками в день

Учені порівнюють стрес з п'ятьма цигарками в день
Фото: viplab.org

Навіть якщо ти ведеш здоровий спосіб життя, займаєшся спортом та їси багато овочів, стрес має настільки потужну дію на твій організм та серцево-судинну систему зокрема, як токсичні речовини цигарок. Про це пише лікар Джоел Кахн у праці "Твоє серце", розповідає wyborcza.pl.

"Два кардіологи з Сан-Франциско помітили дивну річ - багато людей, які ставали їхніми пацієнтами мали цілком здорове харчування, але все одно мали хвороби серця. Лікарі Мейер Фрідман та Розенман пояснили, чому так є... Коли оглядали пацієнтів, вони сиділи на краєчку крісла, а не на його сидінні, та часто запитували, скільки ще можуть чекати. Лікарі зазначили, що через те, що люди були нервовими, потерпали від серцевих недуг. Розтріпані та нетерпеливі, люди переривали посеред розмови, та просили, щоб лікарі говоріли чіткіше та конкрентіше", - розповідає Джоел Кахн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Людей з хронічними недугами можна впізнати за поведінкою - лікар

Захворювання серцево-судинної системи викликають речовини, які виробляються в організмі під час стресу. Вони впливають на кровообіг.

"Під час довготривалого стресу відбувається певний процес - система захисту організму намагається перемогти стрес, так, як інфекційне захворювання. При цьому виробляє картезол, адреналін і білок запального процесу під назвою ситокліни. А вони, в свою чергу, впливають на кровоносні судини та викликають хвороби серця", - пояснює лікар.

Зараз ви читаєте новину «Учені порівнюють стрес з п'ятьма цигарками в день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути