четвер, 24 березня 2016 15:29

Тривалий денний сон може спровокувати ожиріння у дорослих

Тривалий денний сон може спровокувати ожиріння у дорослих

Любителі добре поспати вдень можуть в майбутньому зіткнутися з ожирінням. Про це заявили американські вчені в ході 65-ї щорічної наукової сесії Американського коледжу кардіології.

Фахівці з'ясували, що денний сон тривалістю більше 40 хвилин в поєднанні з надмірною втомлюваністю провокують виникнення метаболічного синдрому (порушення чутливості до інсуліну).

Довгий денний сон збільшує ймовірність розвитку захворювань, пов'язаних з порушенням обміну речовин і може провокувати підвищення кров'яного тиску, рівня холестерину і цукру в крові, вважають медики.

Крім того, негативний вплив тривалого денного сну може позначатися і на збільшенні обсягів жирової тканини в області талії.

Дані висновки грунтуються на результатах метааналізу 21 дослідження за участю 30 237 азіатів і європейців. Це дослідження є найбільшим у світі.

Вчені підкреслили, що прямого зв'язку між тривалістю сну і ожирінням встановлено не було. Однак він однозначно існує між довгим денним сном і ризиками розвитку метаболічного синдрому, який, в свою чергу, провокує ожиріння.

Зараз ви читаєте новину «Тривалий денний сон може спровокувати ожиріння у дорослих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути