понеділок, 05 грудня 2016 09:35

Суглоби починають "крутити" вночі - ортопед

Суглоби починають "крутити" вночі - ортопед
Фото: moskovskaya-medicina.ru

Гострий, нестримний біль у суглобах є проявом подагри. Раніше лікарі думали, що вона виникає в людини через малорухливий спосіб життя. Виявилося, що причина в харчуванні та накопиченні сечової кислоти. Вона має виводиться нирками, які можуть через її надмірну кількість з цим не справлятися. Тоді кислота перетворюється в кристали і виникає запалення суглобів. Про це розповів Gazeta.ua столичний ортопед Максим Порхонюк.

"Завжди першим "крутить" великий палець на нозі. Пульсуючий біль мучить переважно вночі. Подагра це вид артриту, який виникає раптово. Вдень все було добре, а на ніч вже викручує суглоби в різні боки", - каже лікар.

Шкірі червоніє, суглоб розпухає і болить настільки, що не можна до нього торкнутися

Про гострому приступі треба лежати і підняти ногу. Під неї варто підкласти кілька подушок. Хворі стараються навіть не ворушитись. Болить навіть коли накрити ногу легкою простинею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спортсмени ходять в зал з гіпсом на нозі - лікар

"Якщо біль не дуже сильний і можна торкнутися до суглоба, варто прикласти до нього пакет із дрібним льодом. Він зніме біль. Покласти його на великий палець на 5-10 хвилин і накрийте рушником", - зазначає ортопед.

Лікар призначає препарати, які зменшує кількість сечової кислоти в крові. Якщо хворий довго і безрезультатно лікувався сам, роблять рентген. Він покаже в якому стані суглоби зараз.

Не можна їсти оселедця, мідії, сардини, анчоуси, печінку, серце, нирки, копчене м'ясо та здобну випічку. В цих продуктах багато речовини пуріна, яка стимулює сечову кислоту вироблятися у великій кількості.

Зараз ви читаєте новину «Суглоби починають "крутити" вночі - ортопед». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути