середа, 30 листопада 2016 19:33

Спортсмени ходять в зал з гіпсом на нозі - лікар

Спортсмени ходять в зал з гіпсом на нозі - лікар
Фото: jv.ru

Якщо під час занять спортом людина отримала травми ноги, навіть коли наклали гіпс, лікарі не забороняють їй ходити в тренажерний зал та робити вправи на інші частини тіла - качати прес, робити розтяжки.

Про це Gazeta.ua розповіла Лариса Квітко, фахівець Українського центру спортивної медицини.

"У випадку перелому, лікар-травматолог згідно зі строками каже: "На місяць накладайте гіпс". Переломи теж проходять по-різному – чи це променева кістка, чи перелом головки. Але весь цей час спортсмену важко без тренувань. Часом тренування після переломів травматологи дійсно дозволяють", - каже лікар.

Фізичні навантаження нерідко сприяють більш швидкому одужанню. Якщо справи помірні, а людина знаходиться в оточенні інших, які ведуть здоровий спосіб життя, мають гарний настрій, то хвороба минає швидше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після футбольного тренування дитина має спати 10 годин – спортивний лікар

"Спортсмен може займатися індивідуально, навіть з гіпсом ходити на тренування. Скажімо, качати прес, розтягуватись, займатися лікувальною фізкультуру, оберігаючи пошкоджену кінцівку. Часом, так швидше приходить одужання. Знаходиться в колективі, у звичному для себе середовищі. Існує такий феномен, що швидше приходить одужання", - зазначає Квітко.

Після розтягнення зв'язок, як правило, спортсмени впродовж 2-3 тижнів не можуть робити навантаження на хвору ногу, а з переломами - не бігають більше місяця.

Зараз ви читаєте новину «Спортсмени ходять в зал з гіпсом на нозі - лікар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути