пʼятниця, 27 травня 2016 12:34

Способи гоління ніг, щоб не було подразнень

Способи гоління ніг, щоб не було подразнень
Фото: vidpoviday.com

Гоління - найпростіший та найдешевший спосіб видалення непотрібного волосся. Проблема лише в тому, що повторювати процедуру потрібно часто. Головною її перевагою є безболісність методу. Влітку ніжки мають бути гладенькими та з шовковистою шкірою.

Є кілька правил, які зроблять гоління ефективним та безпечним.

Брити вранці

Вранці шкіра більш пружня та еластична. У цей час шкіра особливо пружна, що полегшує ковзання бритви. Тому ймовірність травми набагато нижча, ніж у вечері.

Розпарити шкіру

Перш, ніж приступати до гоління, варто полежати в теплій ванні або розпарити ноги гарячою водою з душу. Це розм'якшіть волоски, а саму шкіру зробить більш еластичною.

Обробити скрабом

З розпареної шкіри легко зникають ороговівші клітини, оголюючи нижню частину волосків. Без цієї процедури, волоски почнуть колотися вже через 12 годин.

Нанести піну або гель для гоління

Не можна для бриття ніг використовувати гель для душу, мило або шампунь. Це велика помилка. Тільки спеціальні засоби для гоління обволікають шкіру і волоски максимально щільно, забезпечують ковзання бритви по основі волосся та заспокоюють шкіру в процесі гоління.

У напрямку росту волосся, а не проти

Брити ноги завжди тільки "по ходу руху" і ніколи - проти росту. Рухаючись в неправильному напрямку, травмується шкіра, на місці зрізу волосся утворюється мікрорана. Тому відростаючі волоски можуть врости.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 частин тіла, які не можна чіпати руками

Не перестаратися

На кожній ділянці шкіри пройти бритвою потрібно тільки один раз. якщо бритва не впоралася - пора міняті леза або купувати нову. Проводячи бритвою по шкірі кілька разів, травмується її верхній шар.

Заспокоїти шкіру

Після гоління портібно нанеси на неї охолоджуючий крем для тіла або спеціальний засіб "після гоління". Важливо не використовувати спіртовмісні продукти, щоб уникнути свербіння та почервоніння.

Зараз ви читаєте новину «Способи гоління ніг, щоб не було подразнень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути