четвер, 24 липня 2014 16:23

Спеціальна дієта полегшить симптоми ПМС

Спеціальна дієта полегшить симптоми ПМС

За кілька днів до місячних у жінок починається таке явище, як передменструальний синдром. Воно характеризується болями внизу живота, перепадами настрою, дратівливістю, плаксивістю, депресивністю. Існують способи, як полегшити ПМС, щоб симптоми не заважали нормально жити і працювати.

Відвідайте фахівця

Якщо ви часто страждаєте від ПМС, вам потрібно відвідати гінеколога і здати аналізи, щоб виявити можливі гормональні порушення. Якщо емоції занадто зашкалюють, не завадить консультація невролога. Також на стан перед місячними можуть впливати і інші залози, не тільки статеві. Тому відвідати ендокринолога теж буде не зайвим.

Ліки

Препарати, які призначить лікар, потрібно приймати за 2-3 дні до місячних. Якщо мучать сильні болі, на допомогу прийдуть спазмолітичні препарати. Також можна приймати засоби для нормалізації роботи вегетативної нервової системи. Нормалізувати роботу центральної нервової системи, вам допоможуть рослинні препарати: м'ята, валеріана, пустирник.

Лікар може призначити прийом оральних контрацептивів, вони дають додатковий ефект, усуваючи дискомфорт під час ПМС. Якщо вас мучать занадто рясні кровотечі під час місячних, випийте відвар з листя малини.

Дієта

Ще один спосіб, як полегшити ПМС - спеціальна дієта, якої слід дотримуватися за кілька днів до настання місячних. Рідини потрібно вживати не більше півтора літрів на добу. Менше вживати кави, чаю і солоних продуктів. Постарайтеся в цей період вживати менше продуктів, багатих на калій (родзинки, картопля, курага). Гострі приправи, прянощі і алкоголь потрібно виключити з раціону. Це ж стосується і жирного. М'ясні і молочні продукти в цей період теж під забороною.

А ось є продукти, які, навпаки, рекомендується їсти, щоб полегшити ПМС. Це продукти, багаті кальцієм. До них належать зелені листові овочі: капуста, салат, петрушка, шпинат. Попийте полівітаміни з вмістом вітамінів А, В, Е. Горіхи, зернові і морепродукти повинні обов'язково бути на вашому столі.

Спосіб життя

Щоб зменшити симптоми ПМС, потрібно дотримувати режим дня. Вам потрібен повноцінний відпочинок і сон. Лягайте спати до 23.00, тому що інакше порушуються процеси нейроендокринної регуляції. Відмовтеся від куріння, більше гуляйте на свіжому повітрі, а важку фізичну працю постарайтеся обмежити.

Зараз ви читаєте новину «Спеціальна дієта полегшить симптоми ПМС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути