середа, 21 вересня 2016 11:41

Після прийому наркотиків підлітки не сплять уночі

Після прийому наркотиків підлітки не сплять уночі
Фото: allservises.com

Розпізнати, що дитина приймає наркотичні речовини, можна не лише по широкій форми зіниць та втомленому вигляду обличчя, а й по тому, як змінився спосіб життя дитини. Про це розповідають у консультації нарколога на сторінці "Будьте здорові".

На тілі дітей не завжди можна одразу побачити сліди від уколів, бо можуть колоти у непомітних місцях або користуватися тонкими голками. Натомість, те, що одразу стає помітним — після вживання наркотиків діти починають страждати від безсоння вночі, та багато сплять вдень, стають дратівливими, неочікувано влаштовують істерики та випади агресії.

Після прогулянки на вулиці діти повертаються з поганою координацією рухів, та порожнім поглядом, намагаються чимшвидше сховатися у своїй кімнаті.

Творчі та активні діти після вживання наркотиків перестають цікавитися фільмами, книгами та домашнім дозвіллям, часто брешуть та крадуть речі з хати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У дитсадок не приймають без десяти обов'язкових щеплень

Визначити точно, чи вживає дитина наркотики можна за допомогою спеціальних експрес-тестів. Вони працюють по тому ж принципу, що тести на вагітність. Тобто стрічку опускають в кров або сечу людини, а вона змінює або не змінює свій колір. За допомогою сучасних тестів можна за 5 хвилин визначити наявність у організмі одного чи кількох із 10 груп наркотиків: морфіну, кокаіну, маріхуани, амфетамінів, метамфетамінів, екстазі, барбітуратів, бензодіазепінів, фенциклідіну, метадону.

Нагадаємо, за дослідженням ЮНІСЕФ діти в Україні стали менше курити на вживати наркотичні речовини. Показник ураженості алкоголем, цигарками та наркотиками зменшився на 6%.

Зараз ви читаєте новину «Після прийому наркотиків підлітки не сплять уночі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути