середа, 05 жовтня 2016 16:28

Перевірені способи не захворіти на грип

Перевірені способи не захворіти на грип
Фото: hochu.ua

Кожна людина хоча б раз у житті хворіла на грип і знає, як важко одужати.Тому краще зробити так, щоб ним не заразитися. Цей вірус можна "підчепити" в транспорті, магазині і на робочому місці. Є прості поради, які вбережуть вас від вірусу.

Зробіть щеплення від грипу

Це найнадійніший спосіб уберегтися від вірусів. Організм виробляє антитіла, і навіть якщо ви заразитеся, хвороба мине значно легше. Не забувайте про те, що ви це робите не тільки для себе, а й для ... оточуючих: так ви мінімізуєте шанси "принести" віруси додому з роботи і заразити домашніх.

Мийте руки

Мийте їх так часто, як тільки можете: одразу по приходу на роботу, потім через годину-півтори, перед їжею, після того, як їхали в транспорті. Миття рук є найефективнішим після щеплення способом убезпечити себе від вірусів. Вони "осідають" на всіх поверхнях, до яких ви торкаєтеся.

Тримайте дистанцію

Якщо у вас є можливість, скоротіть кількість ділових та особистих зустрічей, спілкуйтеся по скайпу або телефону. Оскільки віруси передаються повітряно-крапельним шляхом, досить одного хворого в автобусі, щоб заразити всіх пасажирів. Якщо ви змушені перебувати в приміщенні з хворою людиною, користуйтеся медичною пов'язкою.

Запасайтеся вітамінами

Імунітет повинен бути достатньо сильний, аби витримати атаку грипу, тому включіть в раціон якомога більше продуктів, що містять вітамін С: цитрусові, шипшина, обліпиха, солодкий перець, ківі, шпинат, капуста тощо. Якщо у вас немає можливості забезпечити повноцінне харчування, купіть в аптеці полівітаміни.

Читайте також: Незвичайні засоби від застуди в різних країнах світу

Провітрюйте приміщення

Вірус "любить" сухе і тепле повітря, щоб уберегтися від нього, необхідно часто провітрювати приміщення. Домовтеся з колегами відкривати вікна кожні годину-півтори. Обов'язково провітрюйте не тільки протягом дня, а й перед сном і після нього.

Щойно ви відчули нездужання, постарайтеся залишитися вдома. Тоді організм зможе впоратися з вірусами набагато легше, ніж коли ви дуже втомилися або перебуваєте в стресі. Один пропущений робочий день не тільки добре позначиться на вашому здоров'ї - він убереже і колег від грипу.

Зараз ви читаєте новину «Перевірені способи не захворіти на грип». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути