середа, 19 листопада 2014 12:41

Пари, що цілуються не менше ніж 9 раз на день, менше хворіють - вчені

Пари, що цілуються не менше ніж 9 раз на день, менше хворіють - вчені

Як вважають вчені, поцілунки допомагають партнерам обмінюватися бактеріями, що зміцнює їх імунні системи, дозволяючи краще протистояти хворобам. Голландські біологи підрахували, що під час десятисекундного поцілунку передається 80 мільйонів бактерій.

У людей, в організмі мешкають трильйони бактерій, які в сукупності складають мікрофлору - складне поєднання мікроорганізмів, які відіграють вирішальну роль у перетравленні їжі і запобіганню інфекціям.

Команда дослідників під керівництвом Ремко Корту з Нідерландської організації прикладних наукових досліджень, задалася метою з'ясувати, як поцілунки впливають на мікрофлору людини. Адже, за словами Ремко Корти, поцілунки з участю язика, що передбачають обмін слиною - поведінка характерна для людини і зустрічається в понад 90 відсотків відомих культур.

Фахівці, вивчивши 21 пару добровольців, прийшли до висновку, що поцілунки допомагають сформувати загальну мікрофлору, такий мікс бактерій, що живуть в організмі обох партнерів. Експерти також дізналися, що у пар, що цілуються не менше дев'яти разів на день, мікрофлора дуже схожа, а значить, вони швидше будуть боротися зі схожими інфекціями і краще перетравлювати ідентичну їжу.

Результати дослідження опубліковані в журналі Мікробіом.

Зараз ви читаєте новину «Пари, що цілуються не менше ніж 9 раз на день, менше хворіють - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути