вівторок, 17 січня 2017 17:51

Небезпечний для здоров'я алюміній містяться в зубних пастах

Небезпечний для здоров'я алюміній містяться в зубних пастах
Фото: MagicWorld.su

Небезпечні речовини у значній мірі містяться у мийних засобах та дезодорантах. Негативно впливають на плідність чоловіків, можуть викликати онкологічні захворювання, порушують обмінні процеси в організмі людини.

Про це пише sekrety-zdrowia.org.

"Косметика, дезодоранти, антиперспіранти, якщо мають у своєму складі парабени або алюміній, мають бути подалі. Варто вживати парфуми, які мають натуральні запахи та розроблені на ефірних маслах. Так само варто уважно дивитися на склад на етикетках зубних паст, мил, шампунів", - пише медичний часопис.

Відомо про вміст великої кількості ксеноестрогенів у пластику, в який пакують харчові продукти та застосовують для приготування та зберігання їжі. Це близько 700 тисяч видів такого роду продукції.

Найбільш небезпечна дія ксеноестрогенів полягає на тому, що впливають на гормональний фон людини. Їхня дія подібна на дію естрогенів, які містяться в жіночому організмі. Проте ці сполуки штучні і погано виводяться з організму. Сполуки блокують реакцію гормонів на клітинному рівні таким чином, що ті більше не можуть виконувати свої функції - сприяти росту та розвитку організму, правильним реакціям на процеси в організмі. Особливо шкодять дитині в період внутріутробного розвитку.

"У дівчаток під впливом ксеноестрогену організм може почати поводитися як у дорослої жінки. Відомий випадок, коли дівчинка кількох років бавилася з пляшкою від лосьйону для волосся, яка містила великий вміст ксеноестрогену, після чого у дитини почали рости груди і сталися місячні", - розповідає часопис з посиланням на науковця Марека Маріуса кафедри токсикології в університеті в Познані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка придумала як лікувати рак

Чимало жінок отримують зайву дозу ксеноестрогенів у салонах краси та косметичних салонах, де пропонують процедури з використанням засобів, які містять шкідливу речовину.

"Якось до мене звернулася одна молода жінка. Вона вела здоровий і активний спосіб життя. Однак помітила, що має ознаки передчасного старіння - обличчя почало виглядати старшим на 10 років. Казала, що візити до салонів краси не допомагають. Я запропонувала їй відмовитися на місяць від косметичних процедур та макіяжу. Замість цього робила вдома маски і користувалася кремами з фруктів, яєць, трав та меду. Через місяць виглядала значно молодшою та свіжішою", - розповідає медична авторка Богуслава Делла Порта.

Зараз ви читаєте новину «Небезпечний для здоров'я алюміній містяться в зубних пастах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути