понеділок, 16 січня 2017 20:15

Українка придумала як лікувати рак

Українка придумала як лікувати рак
Фото: univ.kiev.ua

Наймолодша в Україні доктор наук, 28-річна Ольга Броварець зробила гучне відкриття. Воно дає надію на повне одужання від раку та багатьох інших хвороб, які виникають через мутації.

Зараз Ольга працює в Інституті молекулярної біології та генетики в Києві, проте про неї пишуть найвідоміші наукові журнали світу. Більше того, європейські країни запрошують її до себе працювати на будь-яких умовах. Їй навіть пророкують Нобелівську премію

"Від моменту відкриття ДНК ще 1953 року Вотсоном-Криком стало зрозуміло, як можна пояснити появи точкових мутацій. Вони пояснювалися вбудовою неправильних пар. Але яким чином вони утворюються, яка їхня природа, залишалося незрозуміло. Організм людини містить 23 пари хромосоми. У кожній з них є молекула ДНК, вона несе всю генетичну інформацію і нагадує скручену спіраль. Якщо цю спіраль розкрутити – видно, що всі пари основ мають чітку геометричну будову. А от пари із мутацією - виглядають інакше", - говорить Ольга Броварець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили тест, який визначає тривалість життя

Як саме їм вдається обманути ДНК, вбудуватися в спіраль, спричинити зміни і хвороби в організмі, досі було загадкою. Ольга ж вирахувала закономірність, за якою це відбувається.

Усі ці мутації весь час тривають у ДНК, за рахунок чого люди змінюються на краще, розвиваються, пристосовуються до більш складних умов життя. Але водночас мутації викликають і рак, і безліч інших хвороб.

"Молекула ДНК - це молекула, яка несе інформацію про життя. І якщо ми будемо розуміти, як саме буде модифікуватися ця молекула, як відбувається мутагенез, то ми зможемо захищати себе від хвороб", - говорить Володимир Ільченко, директор Інституту високих технологій Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Всі обчислення Ольга проводила на комп'ютерному сервері в себе в інституті. Провести експеримент зі спражнім ДНК в Україні немає технічної змоги. Втім американці вже підтвердили всі розрахунки Ольги реальними результатами з лабораторій.

Зараз ви читаєте новину «Українка придумала як лікувати рак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути