понеділок, 12 грудня 2016 17:32

На гомеопатичних ліках пропонують вказати про їхню неефективність

На гомеопатичних ліках пропонують вказати про їхню неефективність
Фото: gomeopat-vrach.kiev.ua

Президент польської палати лікарів Матвій Гаманкевич звернувся до міністра охорони здоров'я Польщі Костянтина Радзівіла з вимогою вказувати на гомеопатичних ліках про те, що вони не гарантують одужання. Про це пише zdrowie.wm.pl.

Зокрема лікар просить, щоб на засобах було вказано, що існує брак доказів про те, що ліки приносять результат.

Приводом до звернення є висновок Федеральної Комісії Торгівлі Америки, від 15 листопада 2016 року, де вказано, що виробники гомеопатії мусять вказувати: "бракує доказів, що підтверджують терапевтичну ефективність продуктів або джерел, які підтверджують це".

На думку Гаманкевича, відсутність такої позначки призводить до того, що покупців аптек вводять в оману. Адже ще ніхто не довів, що гомеопатичне лікування є рівносильним традиційним лікарським засобам.

"Польські пацієнти та споживачі заслуговують на те, щоб бути захищеними перед практиками, що вводять в оману, які не вказують на факт, що продукти гомеопатичні не відповідають науковим підтвердженням, а їхня дія походить з теорії XVIII століття, яка не має підтвердження у наукових середовищах", пише в листі керівник польської палати лікарів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спортсмени ходять в зал з гіпсом на нозі - лікар

Гомеопатія є формою нетрадиційної медицини, яка вперше була застосована лікарем Самуелем Хахнеменом. У лікуванні застосовує сильно розбавлені речовини.

Підтвердив неефективність гомеопатії професор Аіїнг Шанг з університету в Берні. Він проводив експерименти, за результатами яких з'ясував, що ліки не діють.

Зараз ви читаєте новину «На гомеопатичних ліках пропонують вказати про їхню неефективність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути