Ексклюзиви
вівторок, 10 травня 2016 10:40

"Кидати курити треба різко" - вчені

"Кидати курити треба різко" - вчені
Фото: gazetadaily.ru

Курці швидше позбудуться цієї звички, якщо вирішать кинути курити раптово. Про це свідчить дослідження, опубліковане в журналі Annals of Internal Medicine.

700 волонтерів поділили на дві групи: перша з них кидала курити поступово, зменшуючи кількість викурених сигарет чи дозування нікотину; друга позбувалася звички різко - за раз припинивши куріння.

Результати показали, що у другій групі частка тих, хто успішно позбувся нікотинової залежності, була на 25% вищою, ніж у першій групі.

Так через шість місяців після експерименту лише 15,5% тих, хто кидав курити поступово, не повернулися до шкідливої звички. Серед тих, хто кинув курити різко, цей відсоток склав 22%.

Читайте також: Яка має бути доза алкоголю, щоб добре себе почувати?

"Різниця у спробах кинути курити, як видається, виникає, тому що люди докладають зусиль, щоб скоротити кількість викурених сигарет. Це створює можливість для них відтягувати час, коли їм доведеться кинути курити взагалі", - пояснює один із керівників дослідження доктор Нікола Ліндсон-Говлі із Оксфордського університету.

Усім волонтерам, що брали участь у її дослідженні, надавали психологічну підтримку і доступ до нікотинових пластирів та інших нікотинозамінювачів.

Зараз ви читаєте новину «"Кидати курити треба різко" - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути