четвер, 09 червня 2016 17:29

Їжа, від якої виникають плями на обличчі

Їжа, від якої виникають плями на обличчі
Фото: electrolysisandlasercenter.net

Поодиноке розширення судин на обличчі, не є хворобою. Скоріше це косметичний дефект. Він буває через те, що ослаблені стінки судин під тиском крові розширюються і не можуть звузитися назад.

"Судинні зірочки не є небезпечними для здоров'я. Їх багато хто хоче позбутися суто через непривабливість, - каже Дарина Овсепян, столичний дерматокосметолог. - Вони виникають через крихкі кровоносні судини. Це передається у спадок і називається куперозом. Неміцна стінка під тиском крові судини може лопатися. При цьому в них застоюються кров. Тому клітини шкіри не отримують потрібного живлення, а продукти обміну з них виводяться погано.

Ці зигзаги можуть і не з'явитися, якщо уникати факторів, які занадто розширюють кровоносні судини. Найбільше на це впливає спека і холод. Різкі перепади температур та занадто яскраві промені ультрафіолету. Треба перед виходом на сонце, хоч і невелике, обличчя мастити сонцезахисним кремом. Багато хто робить косметичні процедури аби лиш робити. А неправильне їх виконання тільки шкодить. Чистити шкіру та вичавлювати прищі треба по правилах. Людям з ніжними судинами не бажано паритися в бані або сауні.

"Не можна їсти гарячу та гостру їжу, які підсилюють приток крові до поверхневих судин. Пити червоне вино та шампанське. Курити також не можна, бо нікотин не дає вітаміну С всмоктуватися в кров. А його дефіцит введе до ламкості капілярів. Усе це викликає стійкі зміни на шкірі, які вже не можна виправити. Від потрапляння цих продуктів у шлунок, розширюються капіляри на обличчі", - радить лікар.

Під час чистки скрабом грубі частинки можуть травмувати шкіру. Тому також не треба витирати обличчя жорсткими мочалками та рушниками.

Читайте також: "Вуха не можна чистити ватними паличками", - лікар

Не можна експериментувати з температурою. Розпарювати обличчя, ходити в сауну, на солярій, не умикатися контрастною водою, коли спочатку дуже гаряча, а далі крижана.

Зараз ви читаєте новину «Їжа, від якої виникають плями на обличчі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути