вівторок, 19 квітня 2016 16:37

Хвороби, що загострюються на весні і як їх позбутися

Хвороби, що загострюються на весні і як їх позбутися
фото:nebolet.com.ua

"Навесні організм людини перебудовується на літній режим. А будь-яка перебудова для організму - стрес", - каже столичний терапевт Тетяна Поліщук, 56 років.

Які захворювання загострюються навесні, і що слід робити.

Застуди та алегрії

Сонце світить, але не гріє. Ми охоче роздягаємось і отримуємо переохолодження. А про алегрії і говорити нічого - все цвіте і подразнює слизову. Причому часто відрізнити застудний риніт від алергічного може лише лікар. При появі кашлю, нежитю, температури і головного болю залишайтеся вдома. Викликайте лікаря і виконуйте його приписи. Необхідно пити багато теплої рідини. І уважно стежити за своїм станом. Якщо кашель не проходить, з'являються болі в боці і спині при диханні, не спадає чи знову підвищується температура, - негайно до лікарні - це симптоми пневмонії.

Виразка і гастрити

Шлунок прокидається і починає активну перебудову на весняний режим. Загострення хвороб органів травлення проявляються "голодними" болями в надчеревній ділянці, печіэю, нудотою. Слід відмовитися від їжі, яка стимулює вироблення шлункового соку. Смажені, гострі і жирні страви, дріжджове тісто, копченості, кава, газовані напої не для вас. Для купірування болю застосовуються спазмолітики, для зменшення секреторної активності шлунка - антацидні препарати.

Артрити і артрози

Суглоби після довгої малорухомої зими дають про себе знати. Адже організм недоотримав за цей час значну порцію вітамінів і мікроелементів. Для усунення почервоніння і набряклості в суглобах застосовують імуностимулюючі препарати, хондропротектори, нестероїдні протизапальні. Незважаючи на оманливе тепло необхідно все ж тепло одягатися, дотримуватися повноцінноъ, збалансованоъ дієти з обмеженням жирної їжі, приймати більше вітаміну С, що стимулює відновлення хрящової тканини.

Гінекологічні та урологічні захворювання

У жінок часто зустрічається загострення хронічного циститу, коли хворобливі позиви до сечовипускання або сечовипускання невеликими порціями створює величезний дискомфорт. Для профілактики слід уникати переохолодження, дотримуватися правил інтимної гігієни, регулярно займатися спортом. Рекомендується вживати побільше рідини - простої чистої води без газу, виключити з раціону гострі і солоні продукти.

Зараз ви читаєте новину «Хвороби, що загострюються на весні і як їх позбутися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути