середа, 12 жовтня 2016 11:38

До України привезуть вакцину двох видів - експерт ЮНІСЕФ

Україна отримає більше вакцини від вірусу грипу, ніж у минулому році. Це 150 тисяч вакцин одного типу А (Каліфорнія) та 50 тисяч вакцин типу А (Гонконг). Торік привозили тільки 150 тисяч типу А (Каліфорнія), - розповіла експерт ЮНІСЕФ Катерина Булавінова, пише hromadskeradio.org.

 

"Перше, що слід робити - це вакцинуватися. Тільки, на жаль. У нас щеплюються від грипу тільки 0,03% людей", - сказала лікар.

Так як новий штам вірусу дуже подібний до тих, якими вже хворіли українці, перебороти його буде не важко. Він прийде ближче до грудня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хворі на туберкульоз сильно пітніють - лікар

Натомість, якби "гонконгський грип" сильно відрізнявся від попередніх, він міг би стати смертельним, - зазначає лікар.

"Усі віруси грипу потроху міняються щороку, тому склад вакцини щороку буде різним. Це буде три основних штама грипу, але він буде потроху мінятися, тому що в кожному штамі відбуваються незначні зміни. В ті моменти, коли відбуваються сильні зміни в штамах, наступає пандемія, коли приходить абсолютно новий вірус. В цьому році у нас нового вірусу немає, але є штами з деякими змінами", - каже Катерина Булавінова.

Попри те, що в Україні вважається, що якщо людина хвора на ГРЗ, їй не можна робити щеплення, експерт ЮНІСЕФ, запевняє, що за відсутності високої температури, від такого протипоказання можна було б відмовитися.

"У всіх цивілізованих країнах ніяке ГРЗ не є протипоказанням для вакцинації. У нас є дивне повір'я, що з червоним горлом вакцинуватися не можна. Але лише серйозна температура може бути протипоказанням, і не тому, що це навантаження на організм, а тому, що організм активно бореться, і цю вакцину просто одразу знищить", - каже Булавінова.

Зараз ви читаєте новину «До України привезуть вакцину двох видів - експерт ЮНІСЕФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути