понеділок, 19 грудня 2016 15:45

7 продуктів, які зменшують здуття живота

7 продуктів, які зменшують здуття живота

Зі здуттям живота знайома майже кожна людина. Воно буває через надлишок газів, що скупчилися в організмі. Позбутися від них можна, не докладаючи особливих зусиль, якщо їсти правильні продукти.

ІМБИР

Чай зі свіжого кореня імбиру є хорошим помічником у профілактиці проти метеоризму, нудоти і інших проблем шлунково-кишкового тракту. Досить заварити чайну ложку свіжого нарізаного (або натертого на тертці) кореня. Але варто попередити, що імбир алергенний продукт, тому зловживати таким чаєм по кілька разів на день не варто. Від цього можуть з'явитися свербіж, висипання та червоні плями по всьому тілу.

СПАРЖА

Ця рослина є натуральним сечогінним засобом завдяки амінокислоті аспарагину. Завдяки їй людина частіше буде ходити в туалет, знімаючи тим самим відчуття дискомфорту і газоутворення. Не існує особливих правил, скільки необхідно їсти спаржі щодня. Її цілющі властивості зберігаються в будь-якому вигляді приготування.

МЯТА

Секретом успіху м'яти є ментол, речовина, яка допомагає травній системі працювати краще. М'ятний чай працює проти метеоризму та пригнічує тягу до солодкого.

КОРІАНДР І ПЕТРУШКА

Ці трави є відмінним сечогінним засобом, а також містять корисні ферменти і фітонутрієнти, які допомагають впоратися з гастроентерологічними проблемами. Зелень можна додавати в страви при готуванні. Завдяки специфічному смаку можна й не додавати багато солі.

КЕФІР

Ця ідеальна їжа для кишечника заспокоює гази. Пребіотиків з кефірі набагато більше, ніж в традиційному йогурті. Склянка його з ранку і на ніч позбавить від здуття живота і запорів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після ситного застілля варто на добу відмовитися від їжі

БАНАНИ

Цей фрукт регулює гідратацію організму як ніякий інший продукт.Вчені Гарвардського університету провели експеримент, під час якого 34 здорові жінки регулярно їли банан (або пили його сік) перед їжею, в результаті у них було відзначено зниження проблем з метеоризмом в два рази.

АНАНАС

Ще один плід, який є хорошим помічником в боротьбі з газами завдяки вмісту в ньому бромелайну. Він допомагає організму розщеплювати білки, які, якщо їх стає занадто багато, починають викликати проблеми зі шлунком. Пийте сік ананаса або додавайте його в свій улюблений коктейль або смузі, і здуття живота зникне.

Зараз ви читаєте новину «7 продуктів, які зменшують здуття живота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути