пʼятниця, 27 травня 2016 10:35

7 найкорисніших соків для дітей

7 найкорисніших соків для дітей
Фото: hronika.info

Без фруктів і овочів неможливе здорове харчування людини і підтримка захисних сил організму. У соках міститься багато клітковини, кислот органічної групи, ефірних масел і пектинів. Зі свіжих соків усі речовини швидко і повністю засвоюються.

Дієтологи рекомендують дітям пити 1-2 склянки натуральних соків за день. Навіть якщо дитина любить тільки один вид, треба старатися розширити її сокове меню. Так в організм малюка потрапить більше корисних речовин. Знаючи, які вітаміни і мікроелементи містяться в деяких фруктах і ягодах, вам простіше буде вибрати сік для свого малюка.

1. Апельсиновий сік

Апельсин містить вітаміни А, В, С, Е, рідкісний вітамін К, калій, кальцій, фосфор, мідь, залізо, магній і цинк. Цей фрукт покращує апетит і зміцнює імунітет.

2. Гранатовий сік

Гранат корисний для кровотворення і травлення. Містить антиоксидант, фруктові кислоти, фосфор і марганець, вітаміни К і С.

3. Малиновий морс

Малина насичує організм вітамінами А, В, В1, фолієву кислоту, С, РР, залізом, магнієм, калієм. Ця ягода зміцнює імунітет і допомагає при застуді.

4. Виноградний сік

Виноград зміцнює серце, містить фруктозу, глюкозу, калій, кальцій, фосфор, магній, залізо, вітаміни С, В, Р і РР, А. Стакан виноградного соку містить добову норму вітамінів групи В.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найважливіші вітаміни для дітей до 6 років

5. Морквяний сік

Морква містить майже всі відомі людині вітаміни і мінерали. Багата на вітамін А, від наявності в організмі якого залежить гострота зору, стан волосся, шкіри та нігтів.

6. Персиковий сік

Персик містить органічні кислоти, пектини, калій, залізо, фосфор, марганець, мідь, цинк, селен і магній, Вітаміни А, В, С, Е, К, РР. Цей фрукт також корисний для травлення, нервової та м'язової систем.

7. Яблучний сік

Яблуко підвищує імунітет, поліпшує пам'ять, зміцнює серцево-судинну систему, має антиоксидантні властивості. Фрукт містить вітаміни А, В, С, залізо, магній, фосфор, фолієву кислоту, біотин.

Зараз ви читаєте новину «7 найкорисніших соків для дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути