вівторок, 19 липня 2016 17:02

10 порад як доглядати за обличчям у спеку

10 порад як доглядати за обличчям у спеку
Фото: poradumo.pp.ua

Влітку шкіра піддається великому навантаженню. Сонячні промені пришвидшують її старіння. Тоді вона стає більш грубою та жирнішою через активну робота сальних залоз.

Влітку до питання догляду за шкірою обличчя потрібно підходити особливо ретельно. Найкраще користовуватися кремом на водній або кисневої основі. Його потрібно наносити обов'язково тонким шаром. Якщо його буде дуже багато, обличчя дуже пітнітиме.

1. Зволоження

Влітку шкіра особливо потребує зволоження. Після зняття макіяжу обов'язково наноси на обличчя тонкий шар зволожуючого крему з легкою текстурою, він добре зволожить і наситить і шкіру. До цієї поради варто прислухатися дівчатам з усіма типами шкіри.

2. Неглибокий пілінг

Влітку краще віддати перевагу неглибокому пілінгу. І пам'ятай, після проведення останньої процедури потрібно протягом 2-3 тижнів уникати активного сонця і наносити на обличчя сонцезахисний крем з високим ступенем захисту.

3. Виключити миючі засоби на основі спирту

Влітку краще повністю виключити всі засоби для очищення шкіри ан основі спирту. так як він буде тільки сушити її. У жаркий період косметологи радять перейти на термальну воду і використовувати її замість тоніка.

4. Зволоження зсередини

Влітку необхідно щодня випивати до десяти склянок негазованої мінеральної води. Вона містить мікроелементи, необхідні організму, і прекрасно зволожить шкіру "зсередини".

5. Вітаміни А, С і Е

Читай також: Що робити при тепловому ударі у дитини

Влітку необхідно внести в свій раціон якомога більше продуктів, до складу яких входять вітаміни А, С і Е. Це природні антиоксиданти, які забезпечать шкірі здоровий і сяючий вигляд. всі ці елементи міститися в оливковій олії, чорниці, капусті, смородині, моркви і яйцях.

6. Помірне вживання алкоголю

Влітку потрібно особливо стежити за кількістю вживаного алкоголю (не частіше двох-трьох разів на тиждень). Алкоголь має згубний вплив не тільки на шкіру, але і на весь організм.

7. Не захоплюйся гарячими ваннами

Гаряче повітря сушить шкіру, навіть якщо мова йде про ванну. Використовуй гігієнічні засоби для тіла з нейтральним рівнем pH.

8. Щоб освіжитися не можна вмиватися холодною водою.

Від неї шкіру стягне від сухості. Краще протерти обличчя тампоном, змоченим в кислому молоці або сметані. Через 10 хвилин протерти чаєм кімнатної температури та майже відразу ж на вологу шкіру нанести зволожуючий крем.

9. Влітку не можна робити пілінги.

У спеку на шкіру дуже активно впливає ультрафіолет. Природним захистом від нього є епідерміс - поверхневий шар шкіри. Літом краще не робити пілінги, відбілювання та чистка обличчя. Після цих процедур пори на шкірі кілька днів залишаються відкритими. Літом душно і пильно, і якщо у відкриті пори потрапить бруд - все обличчя вкриється висипом. Чистку обличчя краще робити взимку. Влітку можна використовувати очищаючий скраб один раз на тиждень або відвідати баню.

10. Маски для догляду шкіри обличчя влітку

Один раз на тиждень треба робити зволожуючу маску із літніх фруктів, ягід та овочів. Для жирної шкіру в маску можна додати йогурт, а для сухої - сметану. Така процедура допоможе шкірі поповнити запас вітамінів та розгладити "літні" зморшки.

Зараз ви читаєте новину «10 порад як доглядати за обличчям у спеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути