неділя, 27 листопада 2016 19:51

10 продуктів, які погіршують настрій

10 продуктів, які погіршують настрій
Фото: gazeta-ptk.org.ua

Їжа може приносити не тільки радість, але й роздратування. Про це заявили британські вчені. Вони склали список продуктів, які провокують роздратування і поганий настрій.

Дослідники п'ять років вивчали раціон харчування 3500 службовців середнього віку. А потім порівняли - у кого частіше розвивалася депресія. Виявилося, що ті, хто більше любив овочі, фрукти і рибу-курку, мав більш легким характером і хорошим травленням. Навіть при обліку всіх шкідливих звичок, віку і освіти, люди з цієї групи на 25% менше ризикували заробити депресію. А люди вважали за краще смажене і жирне, їли багато фастфуду, солодощів. І в їх групі депресія розвивалася чи не в половині випадків.

Один з авторів дослідження, доктор арча Сингх-Ману сказав, що взаємозв'язок їжа та настрою стосується запальних процесів в організмі, що виникають через неякісну їжі. Саме вони впливають на гормональний фон, зниження імунітету, що супроводжується розвитком депресивних станів.

1. Солодощі та випічка.

Борошняні солодощі, кондитерські вироби ненадовго підвищують настрій, оскільки сприяють викиду глюкози в кров. Потім вони можуть провокувати запори, здуття.

2. Кава і кавові напої.

Одна чашка кави з ранку дійсно корисна, то чим більше ви вип'єте їх за день, тим гірше буде зворотний ефект. На зміну болючою бадьорості прийдуть втома, дратівливість, сонливість, розбитість і пригнічений стан.

3. Червоне м'ясо.

Якщо ви їсте його кожен день, можна спровокувати запалення кишечника. Крім того, доведено - любителі червоного м'яса найбільш агресивні і запальні.

4. Шоколад.

Кардіологи визнають користь шоколаду для судин серця і настійно рекомендують в день не менше 20 грамів чорного шоколаду. Але не білого, повітряного, пористого, з горіхами і родзинками або різними начинками. Ніхто не забороняє вам з'їсти два-три скибочки в день.

5. Консерви.

Не найкращий осінній продукт, враховуючи, що останнім часом в консерви додають масу непотрібних консервантів і стабілізаторів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідеальна страва на сніданок, яка стимулює розум

6 .Фастфуд (хот-доги, гамбургери, піца і т.д)

Іспанські вчені з'ясували, що регулярне вживання фаст-фуду викликає клінічну депресію. Якщо є таку їжу час від часу, не частіше пари раз на місяць, коли сильно зголодніли, нічого страшного не буде. Але якщо робити це регулярно, може розвинутися депресія. Приваблива їжа з ресторанчиків швидкого харчування перевантажує організм зайвими жирами і сіллю. Крім того, фаст-фуд швидко втамовує голод, але потім він повертається бумерангом: через короткий проміжок часу рівень цукру в крові знову різко знижується, ви відчуваєте сонливість і зниження тонусу.

7. Алкоголь.

Спиртні напої при частому вживанні викликають зневоднення, сонливість, м'язову слабкість і нездатність зосередитися.

8. Солодкі безалкогольні напої.

Газованої провокують різкий сплеск цукру в крові, а потім таке ж різке падіння. І разом з цукром падає і настрій.

9. Чіпси і інші "перекуси"

Готові солоні бублики, соломка, чіпси, солоні горішки. Британські дослідники з'ясували, що чіпси здатні спровокувати залежність, схожа на наркотичну - вони блокують вироблення ендорфінів ( "гормонів радості"), які безпосередньо впливають на наш емоційний стан.

10. Копчені ковбаси, шинка

У складі ковбас і красивих шинок багато барвників, консервантів і нітратів. Весь цей набір здатний провокувати поганий настрій, не кажучи вже про шкоду для здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «10 продуктів, які погіршують настрій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути