понеділок, 15 лютого 2016 06:30

Від грибка на шкірі з'являються білі плями

— Пацієнти чомусь думають, що грибок може вражати лише нігті, проявлятися лущенням чи тріщинами, — розповідає Наталія Лисюк, лікар дерматовенерологічного кабінету "Лік'Н". — Насправді може бути найрізноманітніший. Сьогодні є декілька сотень видів. У травні до нас звернулася 20-річна дівчина. На її тілі з'явилися білі плями. Прочитала в інтернеті, що це може бути вітіліго — хронічна хвороба шкіри. Лікувалася самостійно, але плями більшали. Коли звернулася до дерматолога, то виявилося, що це — висівковий лишай, викликаний грибком.

Шкіра, уражена цим видом грибка, не сприймає ультрафіолетове ­випромінювання. ­Після засмаги залишаються світлі ділянки шкіри. Пацієнтці призначили протигрибкові ­таблетки й мазі. ­Після курсу лікування одужала.

— Грибки можуть вражати губи. На них з'являються тріщини й кірочки, вони лущаться. Частіше такі проблеми викликають дріжджові різновиди. Спори розташовані на шкірі та в зовнішньому середовищі. Коли потрапляють на уражену ділянку, починають рости й розмножуватися. Вивести грибок нескладно, якщо правильно підібрати препарат. Якщо не лікуватися, то з часом це призведе до погіршення і поширення хвороби, — пояснює лікарка.

Грибки вражають шкіру, волосся, нігті, рідко — внутрішні органи. Їх можуть підчепити люди, які мають хронічні захворювання і зниження захисних сил організму. Аби встановити, який вид грибка має пацієнт, лікарі обстежу­ють його. Розглядають під мікроскопом, роблять посіви.

Навіть із найменшими підозрами слід звертатися до дерматолога. Кваліфікований спеціаліст призначить індивідуальне лікування.

Звернутися до дерматолога ­можна за адресою: м. Хмельницький, вул. Пилипчука, 4. Тел.: 0(382) 76 21 03,

0(67) 925 71 32, 0(96) 532 78 39.

Приймають лікарі: Лисюк ­Наталія Олександрівна та Клонюк Інна ­Анатоліївна

Зараз ви читаєте новину «Від грибка на шкірі з'являються білі плями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути