пʼятниця, 07 жовтня 2016 05:40

Псоріаз лікують спокоєм

Автор: ФОТО надане санаторієм ”Діброва”
  У санаторії ”Діброва” після двотижневих процедур про ­псоріаз можна ­забути на цілий рік
У санаторії ”Діброва” після двотижневих процедур про ­псоріаз можна ­забути на цілий рік

— Хвороба почалася ще в студентські роки, коли навчався в університеті. Через постійні стресові ситуації з'являлися проблеми зі шкірою. Згодом мені поставили діагноз "псоріаз", — розповідає 50-річний Петро Олексійович із Черкас. — Майже щороку відвідую санаторій "Діброва" в Білій Церкві на Київщині. Знаю, що недугу повністю ніколи не вилікую. Але там — найкраща профілактика.

Псоріаз — це хвороба, що вражає шкіру та суглоби. Починається з невеликих червоно-рожевих плям на шкірі, вкритих дрібними сріблястими лусками.

— Псоріаз має три основні прояви — почервоніння, потовщення та лущення шкіри. Природа виникнення недуги складна. Головну роль відіграє спадковість, — зазначає лікар-психотерапевт санаторію "Діброва" Ольга Полудень. — Поштовхом може стати будь-який збій імунітету. Спровокувати захворювання може стрес, психічна травма або інфекційні хвороби. Інколи причиною стають травми шкіри — порізи, укуси чи опіки.

Петрові Олексійовичу в санаторії призначили комплекс процедур для профілактики хвороби. Оскільки псоріаз загострюється через стрес, проходив курс психотерапевтичних сеансів з ароматерапією кримськими оліями, музикотерапією. Відчув полегшення після голкорефлексотерапії срібними голками. Вони діють на біологічно активні точки організму за індивідуально підібраною схемою для кожного пацієнта. Також йому призначили водні процедури — морські та валер'янові ванни. Інший важливий етап лікування — ультрафіолетове опромінення в невеликих дозах. Про цей дієвий комплекс про­цедур добре відгукуються пацієнти санаторію.

— Невід'ємною частиною лікування є спокій та уникнення стресових ситуацій. А що може бути краще, ніж тихе, спокійне місце на березі річки в оточенні дібров? Саме в такому раю і розташований наш санаторій, — додає Ольга Полудень.

— Після курсу ­лікування в мене значно покращився стан шкіри, зменшився свербіж на уражених ділянках, зникли неприємні відчуття, — каже Петро Олексійович. — Санаторій "Діброва" — це чудовий заклад, де не тільки лікують на найвищому рівні. Там ще й дбають про комфорт і спокій кожного пацієнта. Багато санаторіїв перебрав. Але "Діброва" — саме той, де все мене влаштовує. Туди постійно повертаюся. І не одному знайомому цей заклад радив.

Додаткова інформація за адресою: Санаторій "Діброва" 09111, Україна, Київська обл., м. Біла Церква, вул. Лісова, 2б.

Тел.: 0(4563) 615 24,

0(96) 390 63 39,

0(99) 752 31 50,

0(63) 781 93 50.

Зараз ви читаєте новину «Псоріаз лікують спокоєм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути