пʼятниця, 28 жовтня 2011 00:15

Міжхребцеві грижі лікують гряззю затоки Сиваш

80% усіх хвороб спричиняють проблеми хребта. Якщо десь є защемлення хребців — відбувається збій в усьому організмі, ураження клітин. Це може призвести до виникнення міжхребцевої грижі.

— Основні причини грижі — це порушення обміну речовин і гормонального фону, — розповідає кандидат медичних наук, лікар вищої категорії Гульнара Баховіддінова. — Відбуваються збої в роботі підшлункової залози, печінки, нервової системи, з'являються закупорка судин, тромби, порушується мікроциркуляція крові малого таза, ніг, защемляються нервові корінці спинного мозку, утворюються міжхребцевої пухлини, виникають проблеми з ногами, остеохондроз.

Найчастіше грижі з'являються у тих, хто страждає на цукровий діабет, сколіоз, люмбаго, мав вірусні захворювання, особливо гепатит, що порушують зв'язок між клітинами організму і головним мозком.

— Грижу не можна усунути операційним шляхом. На неукріпленій кістковій тканині з'являються мікротріщини й знову виникають  грижі і болі, — продовжує лікар. — Лікування має бути комплексним.

Не спішіть грижі оперувати, їх можна лікувати. Вдома можете зробити аплікації з сиваською гряззю. Треба лише розігріти її в столовій ложці до температури тіла та намазати на хворе місце, зверху покрити поліетиленовою плівкою, укутати як компрес та тримати так 40–60 хвилин.

Лікувальна грязь затоки Сиваш не містить хімічних добавок і насичена мінеральними й органічними речовинами, які необхідні будь-якому живому організму. Сиваська грязь комплексно впливає на весь організм — покращує крово- і лімфообіг, усуває нервову напругу та запальні процеси, покращує роботу всіх внутрішніх органів, очищує судини, нормалізує тиск, діє як знеболювальний засіб. Вміст калію, магнію і кальцію впливає на відновлення кісткової тканини при артрозі, артриті, травмах кісток і суглобів.

Профілактика міжхребцевих гриж і їх комплексне лікування забезпечить рухливість хребта і суглобів і вбереже від операції на хребті.

У наступному номері нашої газети читайте, як сиваські грязі підняли на ноги Ларису Сидоренко.

Зараз ви читаєте новину «Міжхребцеві грижі лікують гряззю затоки Сиваш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути