пʼятниця, 16 липня 2010 01:36

Їжа світлих відтінків нормалізує тиск та очищує кров

"За допомогою кольорової дієти я скинула три кілограми за два місяці. Готувалася до відпустки, щодня їла продукти лише певного кольору. Про дієту мені розказали друзі, які приїхали з Індії. Там це звична річ", — розповідає киянка Наталія Онищенко, 26 років. — Овочі одного й того ж кольору виділяють у шлунку однакову кількість ферменту, що покращує травлення. Організм сам себе очищує.

Наталія у понеділок їла лише білі продукти: рис, молоко, банани, картоплю та курятину. У них багато жирів та вуглеводів. Обов"язково з"їдала шматок цибулини чи часнику. Вони очищують кров і нормалізують тиск.

— Вівторок у мене був зеленим днем. Їла листя салату, морську капусту, огірки, ківі й зелені яблука. Пила тільки зелений чай. Зелень гарно впливає на роботу серця та укріплює м"язи та стінки внутрішніх органів. Середу робила червоною. Дозволяла собі телятину, яловичину, квасолю та помідори. Вони мають багато білків і заліза, але мало вуглеводів. Вітаміни брала з полуниці та черешні.

Четвер у Наталі називався оранжевим днем або рибним. Вона вибирала лосося. Додавала до нього моркву та гарбуз — овочі багаті на клітковину, яка покращує травлення.

— У п"ятницю та суботу їла фіолетову й жовту їжу. Це баклажани, чорнослив, ожина, фіолетова цибуля, твердий сир, кукурудза, кабачки, жовтий болгарський перець і персики. Дні не калорійні, але багаті на овочі, що укріплюють стінки судин і чистять печінку. У неділю — голодувала, пила мінеральну воду.

Кольори їжі впливають на психіку людини

Кольори їжі впливають на психіку людини, каже київський лікар-дієтолог Василь Присяжнюк, 45 років.

— Ми звикли бачити молоко білим, а помідори червоними. Якщо змінити їхні кольори, то людині буде дискомфортно і продукти погано засвоюватимуться. Продукти забарвлені по-різному не просто так. У них різні вітаміни та мікроелементи. Помідори, наприклад, містять найбільше каротину, а печінка, теж червона, — заліза. Ці два елементи гарно взаємодіють і посилюють один одного, тому їх добре вживати разом. Особливість цієї дієти у тім, що можна не обмежувати себе у кількості  їжі, лише в кольорах.

На кольоровій дієті лікар не радить сидіти довше трьох місяців. Інакше організм утомиться і може розвинутися депресія.

Зараз ви читаєте новину «Їжа світлих відтінків нормалізує тиск та очищує кров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути