пʼятниця, 15 квітня 2016 05:05

Ерозію шийки матки лікують за годину
2

Оксана Загороднюк, лікар гінеколог медичного центру ”Оксфорд Медікал”
Фото: ФОТО надане Оксаною Загороднюк

— Якщо вам поставили діаг­ноз "ерозія шийки матки", зволікати не можна. Без лікування переросте у хронічну, передракову форму. З'явиться кровотеча, виникне загроза життю. Операція стане необхідністю, — каже Оксана Загороднюк, лікар гінеколог медичного центру "Оксфорд Медікал".

Спочатку жінка може не знати про ерозію. Зрідка з'являються білі виділення і біль унизу живота. ­Запам'ятайте — відвідувати гінеколога слід раз на півроку. Переконатися, що все в нормі, або виявити початок запальних процесів, зокрема й онкологічних. Оглядати пацієнток мають з допомогою сучасного апарата — кольпоскопа. Він дозволяє роздивитися слизову шийки матки під великим збільшенням. ­Таким чином діагностується ерозія чи дисплазія.

У сучасній медицині застосовують такі методи лікування ерозій і дисплазій, як лазерна коагуляція, хімічна коагуляція, діатермокоагуляція або випалювання, кріодеструкція і радіохвильова коагуляція.

— Кожен спосіб має свої переваги й недоліки. Однак багаторічний досвід лікування пацієнток із діагнозом дисплазія та ерозія засвідчив, що найдієвішою є радіохвильова коагуляція, — говорить Оксана Загороднюк. — У нашому центрі в лікуванні ерозій і дисплазій допомагає радіохвильовий апарат "Сургітрон". Головна перевага методу — відсутність рубців, процедура не потребує загальної чи місцевої анестезії. Триває 20–30 хвилин.

За допомогою апарата лікар видаляє вражену ділянку. При цьому зберігає структуру м'язів шийки матки. Також знижується ймовірність рецидивів захворювання, оскільки віруси й бактерії частіше вражають рубцеву тканину, ніж здорову слизову оболонку. Інша унікальна особливість методу — можливість гістологічного дослідження зрізів, адже тканина залишається неушкоджена. Після процедури пацієнтки не скаржаться на біль, як це часто буває після хірургічного втручання. ­Однієї процедури достатньо, щоб позбутися ерозії чи дисплазії.

Гінеколог у медичному центрі працює щодня, окрім неділі. Телефони для довідки 0 (432) 677 000 або 0(68) 271 21 21, 0 (73) 271 21 21.

Ми вам обов'язково допоможемо!

Ліц. МОЗУ АЕ №571015 від 27.08.2014.

Зараз ви читаєте новину «Ерозію шийки матки лікують за годину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути