вівторок, 20 вересня 2016 05:40

Цистит спричиняє запалення нирок

— Коли приходить черговий сезон циститу, боюся ходити в туалет. Бігати доводиться по 5—10 разів на день. І весь час із болем, — каже 27-річна киянка Марина ­Захарчук. — Він у мене — хронічний. ­Загострюється навесні й восени. Цього разу занесла інфекцію через прокладки. Лікар призначив антибіотики на два тижні.

— Цистит живе в організмі весь рік. Проявляє себе, коли знижується імунітет. Чи є гормональні збої через вагітність або клімакс, — каже столичний гінеколог Геннадій Стипорук, 28 років. — Хвороба виражається в кожної людини по-різному. Одні жінки часто бігають у туалет, а в інших — постійний біль.

Цистит виникає через занесену бактеріями, вірусами чи грибками інфекцію. — Треба лікувати одразу, а не боятися антибіотиків. У цьому випадку без них важко обійтися. Запущена форма може викликати запалення нирок.

Під час загострення необхідно здати аналіз сечі на мікрофлору. Це дозволить визначити збудник й точно підібрати ліки. Пити потрібно не менш як два літри рідини на день. До щоденного раціону слід додати журавлиновий морс, що має антибактеріальну дію.

— При хронічному циститі не можна митися антибактеріальним милом. Воно вбиває не лише погані бактерії, але й корисну мікрофлору.

Зараз ви читаєте новину «Цистит спричиняє запалення нирок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути