четвер, 30 липня 2009 19:38

Церковний передзвін лікує неврози

Автор: фото: Вікторія ЦИМБАЛІСТА
  Сестра Єфросинія дзвонить на вечірню службу до храму Благовіщення у Коломиї на Івано-Франківщині. 53-річна Ірина Кумицька під дзвоном намагається вилікуватися від головного болю
Сестра Єфросинія дзвонить на вечірню службу до храму Благовіщення у Коломиї на Івано-Франківщині. 53-річна Ірина Кумицька під дзвоном намагається вилікуватися від головного болю

Катерина Яворницька, 54 роки, із Івано-Франківська вилікувалася від мігрені й неврозу на дзвіниці в Почаївському монастирі на Тернопільщині. Вона щодня ходила на службу Божу і по 15 хв. слухала церковні дзвони.

— У мене трагедія сталася в житті — загинув 18-річний син Олексій. Понад п"ять років депресувала, — розповідає. — Зрештою, усе переросло у хронічний головний біль, неврози і психози. Я могла говорити з людиною, а мене трясло всю. Голова розколювалася, ні таблетки, ні терапія ніяка не допомагали. Старший син уже й до екстрасенсів возив. Ті щось дули на мене, зілля казали заварювати, та де там, нічого не допомагало. Світ був не милий, а чорний.

Поїхати до Почаївського монастиря Катерині запропонувала подруга.

— Не хотіла спочатку їхати, мене все дратувало. Думаю, ще в церкві на мене люди дивитимуться, як на ненормальну, краще вдома буду сидіти. Але подруга вперлася, ну то й поїхала. Там вислухала службу, а після неї пішла на дзвіницю послухати, як грають дзвони. Як зійшла з тієї дзвіниці, мені світ ся втворив. В очах повеселіло, і голова вперше за п"ять років перестала тиснути.

Катерина Яворницька приходила на молитву до монастиря протягом двох тижнів. Щоразу піднімалася на дзвіницю. Ставала під найбільший дзвін на 15 хв. За 14 днів мігрень і неврози зникли.

Яворницька не вживає таблеток, не ходить на процедури до лікарні, влаштувалася на роботу. Щонеділі відвідує літургії у місцевій церкві.

Що саме допомогло жінці, медики не знають. Завідувач відділення нетрадиційної медицини Коломийської центральної лікарні 62-річний Степан Залозецький упевнений: подзвіння має лікувальні властивості.

Є чотири різновиди церковних дзвонів

— Це своєрідний метод лікування музикою, звуком. У подзвонах є ультразвуки й інфразвуки, це досліджено, — каже. — Саме ультразвуки і сприяють тому, що мікроби в організмі людини знижують свою активність на 40 відсотків, перетворюються на кришталики, які стають непатогенні. Звук від дзвонів покращує формулу крові, очищає судини, збуджує мікрочастинки організму людини, так зване енергетичне поле, має омолоджувальну дію. Я, коли проводжу голкотерапію, пацієнтам включаю запис церковних дзвонів. Люди кажуть, це розслаблює і покращує їхній настрій, вони відчувають умиротворіння.

Є чотири різновиди церковних дзвонів. Музика срібних активізує. Їх радять слухати жінкам. Латунні помічні для сором"язливих і тих, хто має проблеми із судинами. Бронзові впливають на мозок, їхній звук додає впевненості. Ще дзвони здатні очищати повітря від бактерій, заспокоювати.

Сестра Єфросинія працює дзвонарем у Коломийському православному соборі Благовіщення чотири роки. Каже, за цей час у храмі були випадки оздоровлення людей.

— У нас дзвіниця маленька, але це не має значення. Головне — віра людини. Якщо вона є, то і всяка хвороба вилікується, без віри — ні, — каже монашка. — Траплялося, коли лікували головні болі. Я на колокольні щодня з дев"ятої ранку до шести вечора, то люди приходять під дзвони, слухають. Вони стають під дзвін, коли в нього б"ю, нема значення, під який саме, і моляться. Бог допомагає. Воно спочатку ніби по вухах б"є, а потім людина звикає і все нормально. Вглухнути не можна, навпаки, чула, що по інших колокольнях були випадки, коли до глухих повертався слух. Скільки треба сеансів, це індивідуально, комусь два, комусь і за 10 помагає.

Зараз ви читаєте новину «Церковний передзвін лікує неврози». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути