пʼятниця, 30 вересня 2011 00:15

Через болі у простаті чоловік змінив три роботи

— Кожен другий чоловік в Україні після 40 років хворіє на простатит, — говорить лікар-уролог Кременчуцької урологічної клініки "Ваш доктор" Юрій Куляба. — Відкрито про цю хворобу жоден чоловік не скаже, бо вона дуже інтимна. Виникає через стреси, малорухливий спосіб життя, нерегулярні статеві стосунки або через інфекції, які передаються статевим шляхом. Зокрема, тріхомоніаз, гонорею та хламідії. Тому захворіти на простатит можуть і 20-річні. Якщо його не лікувати, можна стати безплідним або імпотентом.

Простатит виникає через застій соку в передміхуровій залозі. Сік — це рідина, яка містить речовини, що роблять сперматозоїди більш рухливими. Є три варіанти перебігу хвороби. Кожен має свої симптоми.

Медики кажуть, найперші ознаки виникнення простатиту — біль, а також те, що чоловік починає часто відвідувати туалет. Мочиться потроху. У більшості порушується ерекція.

— Виокремлюють гострий, хронічний бактеріальний простатит і хронічний тазовий біль, — говорить Юрій Володимирович. — При гострому у людини лихоманка, температура до 39 градусів, сильні болі у промежині, паху та області заднього проходу. Можлива затримка сечовипускання. При хронічному чоловік відчуває періодичні болі внизу живота, паху або тазовій області. При хронічному тазовому болі, самої хвороби наче немає, але є страшний біль в промежині. Він може звести з розуму, довести до самогубства.

46-річний Андрій із Кременчука Полтавської області на хронічні болі страждає 20 років:

— Кожна ніч для мене — мука. Постійно ходжу втомлений, в'ялий. Через це змінив третю роботу. Обійшов усіх лікарів. Але від мене тільки відхрещуються. Їздив у Саки на лікувальні грязі, друзі порадили. Не допомогло. До того дійшло, що вирішив з таким болем більше не жити. Порізав собі вени. Добре, дружина нагодилася та врятувала.

Зрештою, він прийшов до лікарів та попросив видалити передміхурову залозу.

— Коли обстежили, побачили, що в нього дуже слабкий кровообіг передміхурової залози, — розповідає фахівець. — Це викликало болі. Призначили ліки для покращення кровообігу. Але через постійний біль, порушується психіка. Зараз лікуємо його з перемінним успіхом.

Для лікування простатиту, крім медикаментів призначають лікувальну гімнастику, фізотерапевтичне лікування, інколи масаж. Але його не можна робити, якщо є підозра на пухлину, при гострому простатиті і коли є камені в передміхуровій залозі.

23-річний Юрій із Кременчука сам вилікувався від простатиту. Щоранку бігав по 5 км.

— Лікарі сказали, що потрібно, аби кров у тазі швидше рухалася. Щоб не було застою. Почав бігати, бо робота сидяча. Поставив собі задачу — 5 кілометрів. Старався будь-що пробігти. За місяць почував себе краще. З дружиною вдома налагодилися стосунки. Навіть не підозрював, що таким простим способом зцілюся.

Медики кажуть, фізична активність може допомогти, якщо простатит не запущений. Також вона корисна для профілактики хвороби.

— Вберегтися від простатиту допоможуть регулярні статеві стосунки, — говорять у кременчуцькій урологічній клініці. — Якщо чоловік має звичку займатися сексом двічі на тиждень, змінювати її не можна. Цей графік мусить бути стабільним.

Також лікарі застерігають, не їздити на велосипеді з твердим сидінням. Воно може травмувати промежину.

Зараз ви читаєте новину «Через болі у простаті чоловік змінив три роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути