понеділок, 11 квітня 2016 07:30

Блакитна глина знищує прищі

Автор: ФОТО З САЙТА www.life-line.ru
  Прищі на обличчі мастять зубною пастою ввечері. Змивають вранці. Перед тим вмивають обличчя дитячим милом
Прищі на обличчі мастять зубною пастою ввечері. Змивають вранці. Перед тим вмивають обличчя дитячим милом

— З прищами борюся вже 10 років. Встигла й дитину народити, а вони не зникають, — каже полтавка 24-річна Ніна Нестерук. — Лікарі не знають, у чому причина і відправляють один до одного. Здавала купу дорогих аналізів, сиділа на дієтах, чистила шкіру обличчя. Усе марно. Маю вже власні рецепти, коли потрібно швидко не замаскувати, а позбутися прищів.

Ніна радить увечері перед сном нанести на шкіру дитяче мило. Вологу вату намочити в баночці із содою і протерти нею обличчя. Робить це 1–2 хв., доки мило не зникне. Вмивається прохолодною водою. Чекає 10 хв., щоб шкіра повністю висохла. Бере зубну пасту на палець і мастить нею прищі. Змиває пасту вранці.

— Ще кращий ефект дасть блакитна глина. Після неї прищі зникають і довго не з'являються. Треба змішати столову ложку глини, чайну ложку настоянки календули, стільки ж лимонного соку і води. Цю маску слід тримати на обличчі 10 хвилин. Робити її потрібно двічі на тиждень. Можна ще ввечері розводити у рівних пропорціях саліцилову кислоту і йод. Змочити ватну паличку в цьому розчині й мастити прищі точково, щоб не обпалити шкіру.

Після такої маски запалення зникає до ранку.

— Якщо ви вперше користуєтеся саліциловою кислотою, краще почати з 1% розчину. Вона глибоко проникає в шкіру, викликаючи приплив крові. Від цього тканини оновлюються. Головне — не перестаратися і не пересушити, — каже 25-річна Тетяна Безпрозванна, столичний косметолог.

Саліцилова кислота знижує жирність шкіри. Тому й пори менше забиваються. Якщо від кислоти лущиться шкіра — це не ознака оновлення. Скоріше опік.

— Спочатку потрібно знайти причину висипань. А люди здебільшого одразу їх вичавлюють. Робити це можна тільки з прищами, які дозріли. Бо інакше пошкодиться шкіра, а прищик ще більше запалиться: збільшиться й почервоніє. Для перевірки дозрівання треба трохи натиснути на шкіру навколо нього. Якщо не болить — можна давити. Перед цим чисті руки й обличчя потрібно протерти спиртом, щоб не занести інфекцію. Натиснути з двох боків від середини прища, а потім ще раз протерти спиртом. Через кілька годин протерти обличчя відваром з ромашки. Мало хто знає, що вмиватися потрібно не більше двох разів на день. У день чистки краще не користуватися косметикою.

Зараз ви читаєте новину «Блакитна глина знищує прищі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути