понеділок, 03 червня 2013 13:53

Відучити партнера від марнотратства допоможе список необхідних продуктів

Відучити партнера від марнотратства допоможе список необхідних продуктів
Фото: radioromantika.ru

"Як навчити чоловіка економити? – запитує киянка Софія Гончарова. – Живемо у шлюбі уже чотири роки. З першого дня помітила його марнотратство. Попросила купити продуктів на вечерю, а він приніс два пакети харчів, і всі дорогі. Витратив 300 гривень. Купив кілограм свинини, 300 грам червоної риби, дві заморожені піци. У магазин його самого боюся пускати. У грудні купує полуницю і персики. Спочатку виправдовувався, що не хоче на мені економити. Але тепер, коли у нас спільний бюджет, мене його марнотратство дратує. Оновлювати гардероб ходимо тільки удвох. Він може купити джинси за 500 гривень, хоч у магазині через дорогу можна знайти кращі за 300. Зарплату спускає за півтора-два тижні. Хотіли відкласти гроші на ремонт, але не виходить. Через те, що Олег смітить грошима, ми почали сваритися".

Про те, як навчити партнера економити, кореспондент Gazeta.ua запитав у шопера і психолога. Київський стиліст-шопер Вадим Сітуха рекомендує обмежувати бюджет марнотрата до мінімуму.

"Чоловіка треба привчати заощаджувати, - рекомендує Вадим. – Смітити грошима часто починають люди, яких обмежували у фінансах в дитинстві. Спочатку варто разом з партнером розписати сімейний бюджет на тиждень, місяць і рік. Навчіть коханого не купувати зайвого. Для цього варто вирушати у магазин зі списком. І не важливо, чи ви йдете за ковбасою, чи за новими сорочками".

Робити покупки шопер радить на розпродажах.

"Це стосується не тільки бутиків з одягом. Не варто ігнорувати акційний товар на полицях супермаркетів. Дешево – не означає неякісно. Оновлюйте гардероб щосезону, але не купуйте речей, які не будуть вписуватися у ваш стиль. Речі на розпродажах вибирайте без поспіху, бо часто тоді на прилавок поступає бракований товар. Самі продавці можуть цього не помітити. А акційний товар найчастіше обміну не підлягає".

Аби не витратити усю зарплату в одному магазині, шопер радить залишати вдома кредитки.

"Коли йдете за покупками, беріть обмежену суму грошей. Бажано ходити по магазинах зі списком. Якщо плануєте купити купальник, не ходіть між прилавками, де продають капелюшки чи шарфи ".

Не сварити марнотрата радить київський сімейний психолог Мирослава Дорошенко.

"Жодні гроші не варті, щоб через них подружжя сварилося і розходилося, - каже Дорошенко. – Найчастіше від жінок чую нарікання, що чоловіки занадто багато грошей витрачають на шопінг та відпочинок з друзями. Одна з клієнток Оксана нарікала, що чоловік постійно розплачується за своїх друзів у пабі чи ресторані. Наталка з Києва не може відучити чоловіка купувати привозні овочі і фрукти, коли на прилавках можна знайти утричі дешевші вітчизняні".

Якщо знаєте, що партнер може витратити забагато, не відправляйте його за покупками.

"Йти за покупками не варто на голодний шлунок. Це стосується як жінок, так і чоловіків. Голодна людина купить значно більше продуктів, ніж потрібно. Обов'язково покладе у візок або кошик дорожчу і вже приготовлену їжу", - запевняє психолог.

Зараз ви читаєте новину «Відучити партнера від марнотратства допоможе список необхідних продуктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути