вівторок, 25 червня 2013 18:03

Сім'ї розпадаються через невдалі жарти, кар'єру і безгрошів'я – сімейний психолог

Сім'ї розпадаються через невдалі жарти, кар'єру і безгрошів'я – сімейний психолог
Фото: lady.tochka.net

За роки незалежності в Україні зафіксовано понад 55% розлучень відносно кількості одружень. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла столичний психолог Мирослава Дорошенко.

"Таку інформацію про кількість розлучень нещодавно оприлюднила Державна служба статистики, - говорить Мирослава Сергіївна. – І це тільки зафіксовані факти розлучення. Ще близько 5-7 відсотків сімей живуть на різних територіях, але не вважають себе подружжям. Такі не розривають шлюб з окремих причин".

Як сімейний психолог вона кілька разів на тиждень проводить зустрічі з подружжями, які надумали розлучитися.

"Я раджу усім без винятку не гарячкувати, - каже психолог. – Для початку, можна спробувати гостьовий шлюб. Тобто роз'їхатися на деякий час, пожити окремо, зустрічатися на нейтральній території, говорити відверто і вголос про усе, що наболіло".

За словами психолога, в Україні понад 1 млн подружніх пар перебувають на межі розлучення.

"Подружжя розходяться через насильство у сім'ях, пияцтво партнерів, зради, безгрошів'я, проблеми на роботі і невдалі жарти, - говорить Дорошенко. – Недавно познайомилася з чоловіком і жінкою, які прожили у шлюбі три роки. Мають доньку, а надумали розлучатися по дурості. Кум 1 квітня подзвонив дружині і розповів, що бачив її чоловіка в одній машині з колишньою однокласницею. Виявилося, жінка ревнувала чоловіка до неї ще зі школи. Тому жарту не зрозуміла, до кінця товариша навіть слухати не схотіла. Зібрала речі коханого і виставила за поріг".

Психолог вважає, що ревнощі псують стосунки навіть у сім'ях з великим досвідом.

"Почастішали розлучення у родинах, де партнери живуть разом понад 20 років, - розповідає Мирослава Сергіївна. – Що вже говорити про молоді сім'ї. Більшість з них приймають рішення порвати одне з одним гарячково. Не хочуть поступатися, не виявляють взаєморозуміння, а одразу несуть заяву на розлучення".

Недавно намагалась помирити подружжя, яке вирішило розлучитися через роботу.

"Не всіх вдається переконати, бо не всіх готові йти на поступки і слухати психолога. Пара киян надумали розлучитися після 2 років у шлюбі. Чоловіка-програміста запросили на роботу в Чикаго. Дружина переїжджати відмовилась. Партнер зробив вибір на користь кар'єрі".

Зараз ви читаєте новину «Сім'ї розпадаються через невдалі жарти, кар'єру і безгрошів'я – сімейний психолог ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути