четвер, 15 вересня 2016 23:28

Психологи розповіли, як не відлякати чоловіка на перших етапах стосунків

Деякі дівчата, роблять класичні помилки на перших етапах стосунків, які відлякують чоловіків.

Про це пише elle.ua

 

1. Не чоловік є джерелом вашого щастя.

Багато жінок вірять, що як тільки в їх життя прийде чоловік, він одразу врятує від усіх проблем і зробить щасливою. Не очікуйте, що тільки у стосунках джерело щастя. Щастя - це особистий вибір кожного, і шукати його варто перш за все всередині себе.

2. Не скигліть.

Жінки прагнуть зустріти приємну і позитивну людину. Чоловіки теж хочуть, щоб поряд була життєрадісна і приємна дівчина, а не ниюче проблемне створіння.

Ні в якому разі не звалюйте на чоловіка (особливо при перших зустрічах) всі свої "біди", які іноді не стільки реальні, скільки надумані.

Наприклад, є дами, які вважають, що наявність у них дітей - це проблема, і при першій же зустрічі приречено заявляють: "А у мене діти". І чоловік включається в гру і починає даний факт сприймати саме так, як йому пропонують - зі знаком мінус. А потім жінки задаються питанням, чому у чоловіків проблеми з відповідальністю. А тому, що ми самі цю відповідальність подаємо як тягар або складність.

3. Не розповідайте про минулі невдалі романи.

У вашому житті, напевно, є історії, коли вас хтось кинув, зрадив, образив. Але на першому етапі потрібно бути дуже уважною з тим, як ви розкриваєте своє минуле. Потім це може бути використано проти вас.

Якщо жінка подала своє минуле як одну суцільну проблему, то у чоловіка можуть з'явитися сумніви, а чи ту людину він обрав: "Всі її кидають, напевно, не просто так. Може і мені так вчинити?". Тому треба думати, що ви розповідаєте в моменти щирості. Коли ми завалюємо чоловіка такою інформацією, йому дуже важко зрозуміти, що з нею тепер робити. І, як правило, він її використовує, коли виникає якийсь конфлікт.

4. Не анкетуйте його.

Іноді дівчина задає занадто багато питань:

- А чому дружина кинула?

- У вас були проблеми з сексом?

При цьому чоловік відчуває себе як на допиті. Зрозуміло, що на першому етапі ми всі придивляємося один до одного. Але насправді ці питання не гарантують, що ми уникнемо всіх складнощів. Тому не варто приміряти на себе мантію прокурора.

5. Тема теплого кола.

Тема знайомства партнера з вашим оточенням дуже важлива. Це допоможе молодому чоловікові скласти про вас повніше уявлення. Один з основних аспектів тут (особливо для молодих дівчат) - щоб чоловік зрозумів, що за вашою спиною є якась чоловіча сила (це може бути брат, кум, сват, друг), і не дозволяв собі зайвого. Але це потрібно робити ненав'язливо.

Абсолютно зайвим буде одразу ж знайомити його з подругами. Подібна "презентація мого хлопця" змусить відчути себе некомфортно і чоловіка, і дівчат. До питання виходу в світ варто підійти дуже тонко. Адже для вас тут все комфортно і зрозуміло, а йому, навпаки, незатишно. Найчастіше чоловік відчуває себе як на виставці, де його розглядають і оцінюють. Для нього ця ситуація принизлива, тому відкладіть знайомство на більш пізній період.

6. Обговорення своїх недоліків.

Багато жінок взагалі не замислюються, як багато зайвого вони кажуть:

- Ой, мені треба схуднути.

- Ой, у мене, шкіра вже не пружна.

Не дивно, що у чоловіка можуть виникнути такі думки: "Куди я потрапив? Так у неї одні комплекси і недоліки, щось я недогледів".

Тому з подібною "самокритикою" жінкам варто бути дуже акуратними завжди, а спочатку стосунків тим більше.

7. Не будьте сорочкою-хлопцем, але і не виховуйте його.

У нього також є родичі і друзі, і тут не менш важливо, як жінка себе поведе. Не варто бути сорочкою-хлопцем, але і не варто когось намагатися перевиховати. Якщо ваші стосунки тривають всього два тижні, не потрібно розповідати чоловікові, з ким йому треба спілкуватися, а з ким ні, і які у нього друзі. Навіть якщо вони вам зовсім не сподобалися. Проявіть повагу до його вибору, це буде найправильнішою поведінкою.

8. Секс на першому побаченні: так чи ні?

Тут все дуже відносно. Прикладів, коли пари на першому ж побаченні займалися сексом, а потім одружилися, прожили в любові і розумінні багато років і виховали спільних дітей, безліч. Разом з цим багато історій і протилежних.

Тут варто розглядати кожен випадок окремо. Можна допустити секс на першому побаченні, якщо людей дійсно охопила пристрасть, і вони обидва цьому піддаються. Але якщо чоловік наполегливо тягне вас усамітнитися після ресторану, то, ймовірно, він не налаштований на серйозні стосунки. Головними все-таки мають бути почуття. Поведінка дівчини теж важлива.

Неправильно думати, що якщо він зробив вам подарунок або оплатив вечерю в дорогому ресторані, то ви йому щось винні. Запам'ятайте: чим би вас не пригостили, що б не подарували, ви нікому нічого не винні. Якщо вам некомфортно і немає ніякого бажання продовжувати цей вечір далі, то не варто цього робити. І якщо у чоловіка серйозні наміри, для нього це питання не буде проблемою. Тут немає якихось рамок, і все залежить від віку і досвіду. Але все-таки бажано дати собі дві-три тижні придивитися.

9. Не пишіть йому на другий день, як ви його любите.

У перші дні малоймовірно, що між вами спалахне кохання. Швидше за все - це емоції. Тому отримати від дівчини смс на другий день з такими словами для нього буде шоком. Також не варто обговорювати заміжжя, весілля і скільки ви хочете дітей: найчастіше це чоловіка лякає.

Хоча, якщо жінка налаштована на романтичні стосунки, а конкретно на шлюб, і її мета - вийти заміж найближчим часом, то чоловік має про це знати. Але сказати це краще через два-три місяці після першого побачення. Наприклад, так: "Я не просто хочу з тобою за ручку по парку ходити, мені хотілося б створити сім'ю. Тому давай уточнимо, які в тебе плани на найближче майбутнє?". Адже зустрічатися можна не один рік, і ні до чого не прийти, а потім виявиться, що він, бачте, ще не готовий. Тут дуже важливо, щоб ваші мрії збігалися. Через 2-3 місяці завести подібну розмову цілком нормально, але не в перші 10 днів знайомства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як розслабитися перед першим побаченням: 5 порад

10. Зберігайте в собі загадку.

Не будьте занадто відкритою для нього. Чоловікам не потрібно ВСЕ знати. Трохи не договорюйте про себе. Яка б дівчина не була красива, надмірна відкритість може здатися чоловіку нецікавою.

Однак і включати режим "снігової королеви" також не варто. Перші побачення більше мають орієнтуватися на відчуття. Добре нам чи ні?! Обирайте якісь нейтральні теми, а речі особистого характеру повинні спливати спонтанно. Але не грайте ні в якому разі. Рано чи пізно він все одно дізнається, яка ви насправді. Будьте собою.

Нагадаємо, чоловікам не подобається платити на першому побаченні

Зараз ви читаєте новину «Психологи розповіли, як не відлякати чоловіка на перших етапах стосунків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути