неділя, 26 травня 2013 18:16

Подолати кризу у стосунках допоможе романтичний вікенд чи відпустка

Подолати кризу у стосунках допоможе романтичний вікенд чи відпустка
"Конфлікти найчастіше провокує нестача коштів" ФОТО: psyh.ru

"Кризу у стосунках переживає без винятку кожне подружжя, - говорить столичний психолог Мирослава Дорошенко. – У когось сімейні конфлікти починаються на першому році життя. Через це маємо так багато розлучень серед подружжя, які прожили у шлюбі всього 7-8 місяців. Дехто починає виясняти стосунки зі своїми половинками на третьому, п'ятому, сьомому роках подружнього життя".

Цікавимося у сімейного психолога, як уникнути розлучення і зберегти повагу та довіру між членами сім'ї.

"По-перше, не забувайте про клятву, яку давали один одному у день весілля. Багато сімей від розлучення стримує обітниця, яку давали у церкві під час вінчання, - говорить Мирослава Сергіївна. - По-друге, не робіть з кожної кризи трагедію. Коли відбувається перша сварка, здається, що на стосунках можна поставити крапку. Не приймайте поспішних та необдуманих рішень".

Психолог радить стримувати себе під час сварки, аби не наговорити зайвого.

"Недарма кажуть у народі: "Шабля ранить голову, а слово душу. Будьте уважними до співрозмовника. Іноді навіть після примирення і вибачення партнер з прикрістю згадуватиме ваші докори та образи".

Рекомендує частіше сприяти відвертій розмові і по можливості згладжувати гострі кути.

"Конфлікти найчастіше провокує нестача коштів, суперечки щодо виховання дитини, підозри у зраді. Не стримуйте у собі підозри і образи, говоріть з партнерами щиро. Бо проблеми, про які закохані мовчать роками, можуть виявитися бомбою сповільненої дії"

Аби помиритися і уникнути розриву у стосунках, подружжю краще провести романтичну вечерю чи вікенд, відправитися у відпустку. Це радить російська сваха Роза Сябітова.

"У кожних стосунках буває криза, - говорить Сябітова. - Жінка каже: "Чоловік так зіпсувався". Чоловік: "До шлюбу дружина не була такою стервою". Коли зовсім накипить і життя стає нестерпним, люди розходяться. Щоб уникнути цього, навчіться по-новому зваблювати партнера, уникайте звинувачень та докорів, діліться своїми думками і переживаннями".

Жінкам сваха радить перестати жертвувати собою заради чоловіка.

"Облегшіть собі життя з першого дня проживання на спільній території, - каже Роза. - Поділіть сімейні обов'язки,турбуйтеся і приймайте турботу. Поважайте партнера і його думку, навіть якщо вона не співпадає з вашою".

Перестаньте шукати у своїх половинках мінуси та недоліки.

"Через 3-5 років спільного життя подружжя часто уже не відчувають того потягу один до одного, який був раніше. Насолоджуйтеся тим, що маєте. Чоловіка треба приручати ласкою, хитрістю і терпінням. Не можна жити у постійному страхові – аби чоловік не покинув, аби не зустрів кращу та гарнішу, аби не обманув, не образив. Від таких стосунків краще піти", - запевнила сваха.

Зараз ви читаєте новину «Подолати кризу у стосунках допоможе романтичний вікенд чи відпустка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути